390-VIES

ardeleann

390-VIES

#1 Mesaj de ardeleann »

390 VIES Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri (OMFP 955/2006) Formular 390
o Se depune de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat în trimestrul de raportare livrări, achiziţii în ţările membre ale Uniunii Europene, sau livrări şi achiziţii în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite în titlul VI din Codul fiscal.

Echipa SAGA da o veste buna utilizatorilor in acest sens?

Multumesc

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

daca apare programul la finante o sa apara si in saga
cum a aparut 301
in mare parte e la fel declaratia

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

A aparut .

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

deja e trimis mailul la [email protected] :lol: :wink:

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

:(
N-o sa aiba de unde sa ia tara ...
CZ-Cehia
DK-Danemarca
DE-Germania
---

Poate facem o conventie si o trecem la primele 2 caractere din cod fiscal

barbata

#6 Mesaj de barbata »

Tocmai am studiat declaratia 390 si as dori daca se poate opinii cu privire la ce am inteles eu.
In situatia in care in trim. 1/2007 am avut achizitii intracomunitare din 2 tari UE : Olanda si Polonia, ce scriu la:
- cod operator = CIF furnizor intracomunitar?
- denumire operator = denumire fz. intracomunitar?
- tara = tara fz. intracomunitar ( in speta Polonia si Olanda )?
In principiu in cazul unei ach. intracomunitare operator in declaratia 390 se refera la fz. intracomunitar?
Eu asa am inteles. Credeti ca este bine?
De asemenea am inteles ca daca in trim. 1 am avut mai multe facturi de la un fz. intracomunitar eu trebuie sa trec suma bazelor de impozitare a acestor facturi. OK?
Cei de la fisc se lauda ca o sa vina in control daca datele din D390 depusa de noi nu corespund cu datele partenerilor din UE. Poate daca deschidem un subiect pe tema asta evitam greselile.
Astept opinii si sugestii.
Multumesc

serbua

#7 Mesaj de serbua »

Buna ziua,

Este cam ceasul al 12-lea dar e bine ca declaratia se poate rectifica.
Atentie foarte mare la care dintre facturile de achizitii intracomunitare se face raportarea!!!
Saga aduna deocamdata tot ce inseamna intracomunitar.
Dupa cum cer Dnii de la finante eu inteleg ca in 390 trebuie raportat pentru achizitii intracomunitare numai tranzactiile pentru care beneficiarul ar trebui sa plateasca TVA. Exclus adica o raportare pentru achizitiile intracomunitare scutite (cazul in care furnizorul intracomunitar prezinta un cod valabil de inregistrare de TVA).
Dealtfel si in decontul 300 cele de mai sus au pozitii distincte iar 390-ul trebuie sa bata cu 300.

Sunteti de acord cu asta?

Reproduc mai jos din Codul Fiscal:

……………………………….

Declaraţia recapitulativa
ART. 156^4
(2) Fiecare persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA, conform art. 153 şi 153^1, trebuie sa depună la organele fiscale competente, pana la data de 25 inclusiv a lunii următoare unui trimestru calendaristic, o declaraţie recapitulativa privind achiziţiile intracomunitare, conform modelului stabilit de Ministerul Finanţelor Publice, care va cuprinde următoarele informaţii:
a) suma totală a achiziţiilor intracomunitare de bunuri, pe fiecare furnizor, pentru care aceasta persoana impozabilă este obligată la plata taxei, conform art. 151, şi pentru care exigibilitatea taxei a intervenit în trimestrul calendaristic respectiv;
………………………..

ART. 151
Persoana care efectuează o achiziţie intracomunitara de bunuri care este taxabila, conform prezentului titlu, este obligată la plata taxei.
---------------

Astept reactii.
Va multumesc

Scrie răspuns