Despre conflictul de interese.

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
haraidunr566

Despre conflictul de interese.

#1 Mesaj de haraidunr566 »

Am un caz: la un ONG, contabila este si expert contabil in acelasi timp, semneaza 2 state de plata,( ea centreaza ea da cu capul.)
Stiu ca este conflict dar, nu stiu baza legala.
Ma poate ajuta cineva? ma rog nu azi ca'i ''vacanta''
Totul este bun dar, nu totul este de folos.

balazse

Re: Despre conflictul de interese.

#2 Mesaj de balazse »

Dar contabila nu semneaza doar la "conducatorul departamentului financiar contabil", iar la conducatorul unitatii o alta persoana desemnata?

promovest96

#3 Mesaj de promovest96 »

Buna seara

Am o intrebare si nu stiu sa o descurc, rog ajutor colegilor de forum:)

La o fundatie, daca presedintele acesteia primeste o finantare pe un proiect si tot el desfasoara anumite activitati de coordonare a proiectului, cum pot sa il remunerez pe acesta in afara de CIM? Poate fii conventie, contract de comision, de agent sau de mandat? Ceva din sfera aceasta? Si sa nu fie problema cu......conflictul de interese...
Dar daca si vicepresedintele isi ia in carca unele activitati de organizare si management? Cum il remunerez?

Ideea e ca la sfarsitul proiectului se depune un raport cu cheltuielile efectuate si nu doresc ca daca oamenii acestia fac munca sa fie considerate respectivele cheltuieli cu munca prestata de ei ca neeligibile din cauza conflitului de interese si sa fie taiate sumele respective....vreau sa-i sfatuiesc cum e corect, legal, sa nu-i incurc.

Va multumesc!
Si LA MULTI ANI!!

robut652

#4 Mesaj de robut652 »

Cred ca ar fi indicat sa intrebati Autoritatea Contractanta(monitorul economic) ce fel de contracte accepta.
Oricum, sunt niste limite salariale destul de generoase(depinde de functia detinuta) si in acest caz puteti sa mariti salariile pe perioada proiectului urmand ca la final sa reveniti la salariile initiale. Mai accepta si ore suplimentare in limita legii, dar vor o multime de documete si mai rau va legati la cap.
Eu am avut un proiect si am cerut tot timpul parerea monitoarei ca sa nu am probleme. Uneori poate nu am fost in totalitate de acord, dar am facut ca ei pentru ca apoi imi taiau cheltuielile. Si a fost OK.

Scrie răspuns