taxare inversa
-
taxare inversa
am si eu o intrebare.Am contract de inchiriere cu auto si utilaje de constructii cu o firma oarecare.In luna ianuarie si februarie am facturat normal cu TVA.Acum am primit notificare sa anulez facturile respective si sa emit altele cu taxare inversa.
Mentionez :obiectul contractului il constituie inchirieri auto si utilaje.
codul caen al societatii mele este.6024.
ce fac?
mai trec TVA pe factura sau emit factura fara TVA si scriu pe ea taxare inversa.
astept raspuns urgent.
spor la treaba
ce fac?
mai trec TVA pe factura sau emit factura fara TVA si scriu pe ea taxare inversa.
astept raspuns urgent.
spor la treaba
Cred ca nu, uite
Ordin nr. 155 din 31.01.2007 privind aplicarea masurilor de simplificare pentru lucrarile de constructii-montaj prevazute la art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
( Publicat in MO nr. 94 din 06.02.2007 )
ART. 1 In conditiile si limitele prevazute la art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica masuri de simplificare pentru lucrarile de constructii-montaj. La pct. 82 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede ca lucrarile de constructii-montaj cuprind lucrarile de constructie, reparare, modernizare, transformare si demolare legate de un bun imobil.
ART. 2
(1) Se aplica masurile de simplificare prevazute la art. 160 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru lucrarile stipulate la sectiunea F "Constructii", diviziunea 45 din anexa la Ordinul presedintelui Institutului National de Statistica nr. 601/2002 privind actualizarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu respectarea conditiilor impuse si tinandu-se seama de excluderile prevazute in cadrul grupelor si claselor acestei diviziuni.
(2) Lucrarile de reparatii, transformare si modernizare a unui bun imobil vor fi supuse masurilor de simplificare in masura in care acestea sunt cuprinse in prevederile de la alin. (1).
Ordin nr. 155 din 31.01.2007 privind aplicarea masurilor de simplificare pentru lucrarile de constructii-montaj prevazute la art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
( Publicat in MO nr. 94 din 06.02.2007 )
ART. 1 In conditiile si limitele prevazute la art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica masuri de simplificare pentru lucrarile de constructii-montaj. La pct. 82 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede ca lucrarile de constructii-montaj cuprind lucrarile de constructie, reparare, modernizare, transformare si demolare legate de un bun imobil.
ART. 2
(1) Se aplica masurile de simplificare prevazute la art. 160 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru lucrarile stipulate la sectiunea F "Constructii", diviziunea 45 din anexa la Ordinul presedintelui Institutului National de Statistica nr. 601/2002 privind actualizarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu respectarea conditiilor impuse si tinandu-se seama de excluderile prevazute in cadrul grupelor si claselor acestei diviziuni.
(2) Lucrarile de reparatii, transformare si modernizare a unui bun imobil vor fi supuse masurilor de simplificare in masura in care acestea sunt cuprinse in prevederile de la alin. (1).
taxare inversa
AM O RUGAMINTE : am o societate comerciala a carui obiect principal de activitate este codul 4521.In cursul anului 2007 am facturat diverse lucrari de amenajari interioare si reparatii acoperisuri. In toate declaratiile depuse la adminsitratia financiara ,precum si in evidentele contabile nu am lucrat cu facturare cu taxare inversa. As vrea sa stiu daca trebuia sa facturez cu taxare inversa si daca da ,cum reglez aceasta situatie atat in evidentele contabile ,cat si la finante.
Multumesc anticipat !
Multumesc anticipat !
Da trebuia sa aplici masurile simplificate. Emiteai facturi fara TVA catre beneficiari si faceai mentiunea pe acestea ca sunt cu taxare inversa.
Pentru a regla situatia:
- emite facturi de stornare catre beneficiari la valoarea initiala a facturilor
- emite facturi corecte, cu taxare inversa catre acestia
Reglarea se va face in primul decont de TVA depus la finante.
Pentru a regla situatia:
- emite facturi de stornare catre beneficiari la valoarea initiala a facturilor
- emite facturi corecte, cu taxare inversa catre acestia
Reglarea se va face in primul decont de TVA depus la finante.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Daca le-ai si incasat inclusiv TVA-UL vei avea probl cu negocierea pretului unitar pt ca va trebui acum sa ai un alt PU pt ca val de acum fara tva sa fie egala cu cea de atunci incluzand tva.Sau ii restitui TVA-ul inapoi cum practic ar fi corect (dar administratorii nu inteleg si nu vor) pt ca nu pierzi nimic.Ai colectat ce ai incasat ,acum stornez si restitui ce ai incasat din TVA.
Am o factura de marfa pt revinzare de la o firma in stare de faliment, romaneasca. Factura respectiva e cu taxare inversa, baza si totalul fiind de 1.500 lei. Cum inregistrez in SAGA aceasta factura? In prima fereastra pun taxare inversa, dar in fereastra de jos dupa cantitate TVA este 0 sau 19%? Am observat ca punind sau nu tva-ul acolo, in declaratia 300 sumele se aseaza diferit pe rd. din formular si as dori sa stiu cum e corect. Va multumesc. Daca pun TVA 19%, in nota contabila imi apare 4426=4427, dar daca nu pun nu imi apare dar apare totusi in jurnalele de TVA.
Re: taxare inversa
Inchirierile pot fi scutite de tva conform codului fiscal, in cazul in care se opteaza pentru aceasta. Ca sa fii scutit trebuie sa depui o instiintare la finante. Daca trebuie sa faci taxare inversa .... habar nu am ... daca e scutit nu ar trebui ... dar sa vedem ce zic si altiianghelc679 scrie:am si eu o intrebare.Am contract de inchiriere cu auto si utilaje de constructii cu o firma oarecare.In luna ianuarie si februarie am facturat normal cu TVA.Acum am primit notificare sa anulez facturile respective si sa emit altele cu taxare inversa.
ce fac?
astept raspuns urgent.
spor la treaba

Re: taxare inversa
Facturezi cu TVA. Cine ti-a trimis notificarea legata de facturarea cu taxare inversa nu a emis-o corect.Inchirierea de auto si de utilaje nu se incadreaza in grupa 45 a codului CAEN, grupa ce se supune prevederilor art.160 din codul fiscal.In plus, numai inchirierile de bunuri imobile sunt scutite de TVA. Singura exceptie de la regula este inchirierea de utilaje fixate definitiv in cladire.anghelc679 scrie:Am contract de inchiriere cu auto si utilaje de constructii cu o firma oarecare.In luna ianuarie si februarie am facturat normal cu TVA.Acum am primit notificare sa anulez facturile respective si sa emit altele cu taxare inversa.
ce fac?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Caen 6024: Transporturi rutiere de marfuri ????
Inchirierea auto este cu sofer ?
Utilajele cu muncitori se inchirieaza?
Daca contractul este incheiat pentru utilaje cu muncitori cu tot, se cheama prestare de serviciu.
Prestarea de serviciu facuta unui prestator de lucrari constructii-montaj, este cu taxare inversa.
Eu am o scietate care are lucrari de constructii montaj, taxare inversa.
Are contract cu o firma care sapa santurile cu utilajele ei si muncitorii ei,
adica un cocontactant, factureaza cu taxare inversa.
Si trebuie sa sti ca am avut rambursare de tva, si au cerut devizul de lucrari la facturile acestor prestatori, au facut si control incrucisat, pana la urma a fost bine.
Inchirierea auto este cu sofer ?
Utilajele cu muncitori se inchirieaza?
Daca contractul este incheiat pentru utilaje cu muncitori cu tot, se cheama prestare de serviciu.
Prestarea de serviciu facuta unui prestator de lucrari constructii-montaj, este cu taxare inversa.
Eu am o scietate care are lucrari de constructii montaj, taxare inversa.
Are contract cu o firma care sapa santurile cu utilajele ei si muncitorii ei,
adica un cocontactant, factureaza cu taxare inversa.
Si trebuie sa sti ca am avut rambursare de tva, si au cerut devizul de lucrari la facturile acestor prestatori, au facut si control incrucisat, pana la urma a fost bine.
Ciulei