ATI MAI POMENIT ASA CEVA ?

ionetei153

#1 Mesaj de ionetei153 »

Sunt contabil la o societate mica,cu trei angajati cu timp partial.Lunar am declarat contributiile Decl.100 din anul 2004 si pina in prezent.
Ieri am fost pe la fisc si mi-au dat fisa platitorului din care rezulta ca am facut plati mai mari decit datoriile.M-am blindat cu acte,cu jurnale de banca,de casa,am luat la punctat fiecare declaratie cu sumele platite si le
spun ca nu este adevarat.Soldul contributiilor mele din contabilitate este mai mare cu 900 lei (adica eu le spun ca mai am de plata acesti 900 lei iar fiscul zice ca nu )Va dati seama ca fiscul ne face cadou 900 lei ?
In cazul acesta ma da peste cap ,ca am facut bilant.In cazul acesta luna asta martie 2007 va trebui sa lichidez obligatiile create si pe care nu le mai platesc,prin venituri.Asta e !
Culmea culmilor este ca ,,fetele destepte de la fisc,, nici nu vor sa caute sa vada care este gresala,spunand ca evidenta lor este sfanta. Le-am zis ca si evidenta mea este sfanta ptr.ca eu am corelatie intre fondul de salarii
si fiecare contributie in parte cu procentul ei.Degeaba,nu se lipeste de ele.
A mai avut cineva cazuri similare?

csedoa

#2 Mesaj de csedoa »

Cam aceeasi situatie am si eu pe o firma mica .. are de recuperat 11290 RON la imp. pe profit (cifra lor de afaceri pe anul 2006 este de cca. 2400 RON) . Bucurie mare cu asa plocon de la finante :lol: .
Explicatia era foarte simpla: unul din clientii lor faceau OP si la furnizori in programul de la finante OPFV si din gresala ... graba au trecut la "cod de identificare fiscala" beneficiar codul firmei respective si ... hop bucurie mare cadou suma de 11290. Problema sa rezolvat prin cerere de compensare (semnata de ambele parti).
Sfatul meu este sa scoti o fisa ROL si sa punctezi exact ce ai declarat si platit si ce au ei inregistrat si unde nu iti bate sa verifici cu ei de unde vine diferenta.
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

ionetei153

#3 Mesaj de ionetei153 »

pt.Andrei

Chiar ca ploconul tau a fost ma i mare ca al meu.Te invidiez!
Sa stii ca am fisa platitorului de la fisc si pe anul 2004 , 2005 , si 2006 .Nu am avut sume ne declarate si platite,nu sunt plati omise.Interesant este ca firma mea are cont de dispon in trezorerie care functioneaza in aceeasi incapere cu agentia fiscala.Urmarind extrasul de cont niciodata nu am avut probleme sa nu cad pe sold ori sa am incasari-plati aiurea.
Dar sa stii ca tu ai dreptate cu chestia ca un angajat din trezorerie mai face ordine de plata pt.terti contra unor mici atentii si cred ca a virat de la alta societate vreo suma pe codul meu.Sigur asa s-a intimplat .Dar ce sa le fac eu daca nu vor sa coopereze si sa caute?Ele o tin pe-a lor in sensul ca am platit eu mai mult,dar eu stiu ca nu este asa pt.ca la mine in extras nu apare nici o suma care sa nu fie punctata.Doar urmaresc si eu extrasul zilnic,ce dracu.Am si eu o exp.de 36 ani de contabilitate iar fata aia de la fisc nu are varsta cata exp. am eu.I-am zis sa-mi mai faca un cadou si de pasti.

mariuss

#4 Mesaj de mariuss »

Si inca foarte multe. AU fost cazuri in care o firma a avut TVA de rambursat tot timpul dar ei i-au calculat dobanzi si penalitati.
Sa vedeti ce brambureala va fi de acum inainte (cel putin vreo 6 luni) intrucat a intrat restructurarea (reorganizarea) in MF- ANAF.

ionetei153

#5 Mesaj de ionetei153 »

Daca gafele lor,a celor de la fisc,vor fi in avantajul nostru,sa faca tot mai multe.

mariuss

#6 Mesaj de mariuss »

ionetei153 scrie:Daca gafele lor,a celor de la fisc,vor fi in avantajul nostru,sa faca tot mai multe.
De acord. Dar in cazul unui control sa nu te trezesti ca trebuie sa vinzi Intercontinentalu` ca sa platesti datoriile 8)

tihonv705

Pt. ionetei

#7 Mesaj de tihonv705 »

Am mai auzit de asemenea cazuri, dar dupa parerea mea ceea ce ai in contabilitate lasi asa, nu mai platesti si le faci o cerere de compensare, ca altfel, daca ii apuca lucrul corect iti calculeaza accesorii pentru neplata la termen a obligatiilor.

ionetei153

#8 Mesaj de ionetei153 »

pai nu am de ce sa le cer compensare ptr ca ei spun ca nu am de plata nimic.Daca ziceau ca am platit in plus era buna parerea ta dar eu figurez la fisc cu Datorii = Plati efectuate, deci sold 0.

tihonv705

#9 Mesaj de tihonv705 »

Scuze, am priceput gresit. Am inteles ca si la ei figurezi cu plata in plus.

floreai367

#10 Mesaj de floreai367 »

Salve,
Parerea mea este sa bifezi tu fisa de platitor, eu cred ca ei nu au trecute sumele dintro declaratie de-a ta! Adica au inregistrata declaratia ca numar, dar au pe zero sumele, caz in care te vor pune sa faci o rectificativa !
iti spun asta din proprie experienta, eu doar ce am terminat un punctaj cu ad=tia , care a durat "doar" o luna de zile !!!
Chiar daca acum vei face cumva si iti vei regla tu balanta, la urmatorul punctaj s-ar putea sa ai marea surpriza sa ai o cu totul alta fisa de platitor, nu stiu ce naiba de program au, dar eu cer fisa de platitor cam la 2 luni, si de fiecare data am alte noi surprize.....
Succes!

savini661

#11 Mesaj de savini661 »

eu cred ca sunteti nenultumiti cu fisa pe platitori dar ati verificat declaratiile depuse la fisc cu evidenta contabila , si platile, sar putea din graba una sa fi declarat prin declarartii si alta sa fie in evidenta , la fel si cu platile, mai ales ca a fost introdus nr de evidenta , daca sa gresit nr de evidenta pe fv sau op normal ca sumele sau dus eronat in fisa pe platitori , cei care au facut programul de preluare lau facut din birou fara sa vada ce se intimpla in teritoriu ,nu ati observat ca pt dec rectificative se calculeaza majorari si penalitati , ceia ce nu este corect dar programul calculeaza de la sine ,sau facut sesizari la minister insa nu sau luat masuri ,chiar daca nu bagati de seama de platit tot platiti

filipd

#12 Mesaj de filipd »

Pentru savini:
- in ceea ce priveste declaratiile rectificative, mai citeste ordinele MF>
- daca declaratiile au termene de depunere 25 a lunii si tu le depui corect la acea data dar constati in data de 5, 6 ai gresit ceva pe care tu trebuia de fapt ca obligatie scadenta sa fie pe 25 a lunii , nu crezi ca din data de 25 pana in 5,6 sa ti se calculeze majorari?

savini661

#13 Mesaj de savini661 »

nu mi-se pare corect , nu ai inteles eu am depus dec 100 in termen pina pe 25 , apoi in luna urmatoare patronul sa trezit ca defapt nu mai avea 2 angajati ci numai 1 si atunci trebuia sa fac dec rectificativa sa diminuez suma declarata in luna precedenta, ei bine pt sumele declarate in minus sau calculat maj si penalit , pt ca societatea avea nevoie de un certificat fiscal urgent nu a mai zis nimic si a platit maj si pen , ne e corect , defapt programul nu este corect ,oricit ai zice ca e bine in evidenta contabila in fisa pe platitori nu e

filipd

#14 Mesaj de filipd »

de buna seama si foarte sigur iti spun ca pentru declaratia pe care tu ai diminuat-o (deci nu ai adaugat) nu ti s-a calculat majorari, ele poate provin din alta parte. Vezi daca ti-a trimis decizie calcul accesorii pe alea scrie la care debite se calculeaza majorari.

tomac

#15 Mesaj de tomac »

Eh, nu e chiar aşa! SACF parcă aşa-i spune programului de evidenţă pe plătitori utilizat de fisc, nu lucrează corect.
Din ceea ce am înţeles eu, acest program a fost pus în practică de prin 01/01/2006 şi culmea e că s-au preluat solduri anapoda din 2005 şi nimeni nu garantează de exacitatea acelor solduri.
Pentru plăţi înainte de termen nu împerechează plata cu debitul şi lasă plata pe diferenţă fără să o mai lege de debit. Dacă inspectorii fiscului nu o leagă în mod explicit de debit te poţi pomeni că ai debit 100 lei, plată 100 lei, dar figurezi în fişă cu 100 lei debit neachitat şi 100 lei plată pusă pe coloana de diferenţe.
Similar se întâmplă la stornări de sume efectuate în trezorerie sau dacă în trezorerie se operează eronat încasările de la agenţi economici.
Culmea e că în această situaţie, dacă am înţeles eu corect, programul calculează accesorii şi emite titluri executorii şi somaţii. Şi asta fără ca eu să fiu de vină cu ceva. În plus ministerul de finanţe are un ordin intern 1722 legat de organizarea internă a evidenţei pe plătitori pe care am avut ocazia să-l citesc şi culmea e că nu se respectă aşa cum ar trebui.
Ultima oară modificat Mar Mar 27, 2007 8:01 pm de către tomac, modificat 1 dată în total.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns