PV CALAMITATE
PV CALAMITATE
Buna ziua, am un II care se ocupa cu cresterea pasarilor pentru oua. Am gestiunea de produse finite cantitativ-valorica in care inregistrez zilnic productia de oua. Intrebarea mea cum se inregistreaza pv de calamitate ( se mai sparg pe drum ) pentru ca trebuie sa le scot din gestiune ? Daca II este platitor de TVA trebuie sa fac o autofactura pentru a colecta TVA -ul ? La venituri nu este problema pentru ca oricum sunt venituri neimpozabile.
-
Re: PV CALAMITATE
Adaugati produsele in Operatii>Alte operatii cu stocuri>Operatii speciale selectand la coloana Operatie "Descarcare cantitate".
Re: PV CALAMITATE
de la 01.01.2013 nu se va mai colecta TVA pentru bunurile degradate calitativ . De asemenea :
Prevederile referitoare la bunuri lipsă din gestiune:
Art. 148 „(2) Nu se ajustează deducerea iniţială a taxei în cazul:
a) bunurilor distruse sau pierdute ca urmare a unor calamităţi naturale sau a unor cauze de forţă majoră, în condiţiile în care aceste situaţii sunt demonstrate sau confirmate în mod corespunzător, precum şi bunurilor furate dovedite legal prin hotărâre judecătorească definitivă;
b) bunurilor de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate, precum şi activelor corporale fixe casate, altele decât bunurile de capital, în condiţii stabilite prin norme;
c) perisabilităţilor, în limitele prevăzute prin lege, precum şi a pierderilor tehnologice sau, după caz, al altor consumuri proprii, în condiţii stabilite prin norme;
d) situaţiilor prevăzute la art. 128 alin. (8).”
Prevederile referitoare la bunuri lipsă din gestiune:
Art. 148 „(2) Nu se ajustează deducerea iniţială a taxei în cazul:
a) bunurilor distruse sau pierdute ca urmare a unor calamităţi naturale sau a unor cauze de forţă majoră, în condiţiile în care aceste situaţii sunt demonstrate sau confirmate în mod corespunzător, precum şi bunurilor furate dovedite legal prin hotărâre judecătorească definitivă;
b) bunurilor de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate, precum şi activelor corporale fixe casate, altele decât bunurile de capital, în condiţii stabilite prin norme;
c) perisabilităţilor, în limitele prevăzute prin lege, precum şi a pierderilor tehnologice sau, după caz, al altor consumuri proprii, în condiţii stabilite prin norme;
d) situaţiilor prevăzute la art. 128 alin. (8).”