Buna ziua
Sunt sigur ca majoritatea dintre noi utilizam facilitatea aplicatiei in ceea ce priveste calculul impozitului pe profit. Insa doresc sa va intreb cum procedati atunci cand trebuie sa luati in calculul impozitului pe profit, anumite sume care nu se regasesc in conturile de venituri si cheltuieli?
Cum procedati cu preluarea in calculul impozitului pe profit a elementelor similare veniturilor (diferenta din reevaluarea cladirilor, etc), elemente similare cheltuielilor, amortizarea fiscala, dividendele primite, dobanzile si diferentele de curs valutar reportate din perioada precedenta/de reportat in perioada urmatoare si alte informatii utile in calculul impozitului?
In situatii de genul acesta aplicatia nu ne ajuta intru totul la calculul impozitului.
Pentru a venii in sprijinul nostru, cred ca ar fi util ca in fereastra de calcul a impozitului, dupa lista cheltuieli/venituri ar fi bine sa fie introduse campuri editabile in care sa fie cuprinse si alte informatii, in functie de nevoile fiecaruia.
Succes in calcule!
Calcul impozit pe profit
Re: Calcul impozit pe profit
Imi cer scuze ca va raspund eu, si sa nu ma interpretati gresit:
Modalitatea de calcul a impozitului pe profit din SAGA este corecta si asa trebuie sa si fie.
Ceea ce doriti sa scoateti in evidenta se regaseste NUMAI in declaratia 101, care se intocmeste anual. Atunci se face regularizarea impozitului pentru intreg anul.
IN rest avem posibilitatea sa face extracontabil ajutandu-ne de analiticele create in contul 1171.
Modalitatea de calcul a impozitului pe profit din SAGA este corecta si asa trebuie sa si fie.
Ceea ce doriti sa scoateti in evidenta se regaseste NUMAI in declaratia 101, care se intocmeste anual. Atunci se face regularizarea impozitului pentru intreg anul.
IN rest avem posibilitatea sa face extracontabil ajutandu-ne de analiticele create in contul 1171.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Re: Calcul impozit pe profit
paturcai scrie:Imi cer scuze ca va raspund eu, si sa nu ma interpretati gresit:
Calculul impozitului pe profit se face cumulat de la inceputul anului, pentru fiecare perioada fiscala. Anual se intocmeste D101, ai perfecta dreptate, unde intradevar apar elemente suplimentare ca de exemplu TVA-ul nedeductibil aferent protocolului nedeductibil. Dar de exemplu pentru cei care au efectuat reevaluari, la fiecare termen de plata al impozitului trebuie sa adaugam,ca elemente de valoare, partea din diferenta din reevaluare amortizata in perioada fiscala. Daca zici ca modul de calcul al impozitului pe profit din SAGA este corect, cum procedezi in astfel de cazuri. Eu nu cunosc ca in Codul fiscal sa fie prevazute, metode diferite de calcul al impozitului pe profit.
Cred ca ar trebui sa analizezi mai profund modul de calcul al impozitului. In calcul nu se cuprind doar venituri si cheltuieli.