contributia angajator somaj
-
contributia angajator somaj
Am o societate la care am angajat un pensionar cu norma de 2 ore. Poate sa-mi spuna cineva daca se plateste somajul de 2%.
- munteanud411
somaj-pensionari
Pentru toate categoriile de pensionari nu se plateste somaj?
Si cei care au iesit la pensie cu grad III?
Cei de la ANOFM sunt de alta parere, legea e neclara....
Astept pareri si daca se poate si cadrul legal.
Si cei care au iesit la pensie cu grad III?
Cei de la ANOFM sunt de alta parere, legea e neclara....
Astept pareri si daca se poate si cadrul legal.
Toate categoriile de pensionari sunt scutite. Legea nu este deloc neclara.
Art.18 din Legea 76/2002
(1) În sistemul asigurărilor pentru şomaj sunt asigurate, în condiţiile prezentei legi, persoanele fizice, denumite în continuare asiguraţi.
(2) Asiguraţii pot fi:
a) cetăţenii romani care sunt încadraţi în munca sau realizează venituri în România, în condiţiile legii, cu excepţia persoanelor care au calitatea de pensionari;
După cum se vede trebuie să aibă calitate de pensionari, fără a distinge ce fel de pensionari, categorie, tip pensie, etc. pentru a fi excluşi de la a contribui.
Art.18 din Legea 76/2002
(1) În sistemul asigurărilor pentru şomaj sunt asigurate, în condiţiile prezentei legi, persoanele fizice, denumite în continuare asiguraţi.
(2) Asiguraţii pot fi:
a) cetăţenii romani care sunt încadraţi în munca sau realizează venituri în România, în condiţiile legii, cu excepţia persoanelor care au calitatea de pensionari;
După cum se vede trebuie să aibă calitate de pensionari, fără a distinge ce fel de pensionari, categorie, tip pensie, etc. pentru a fi excluşi de la a contribui.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-