inspectie fiscala
inspectie fiscala
Buna ziua
Am o problema. Am avut control fiscal si trebuie sa plaresc TVA estimat cu dobanda. Cum inregistrez in contabilitate? Suma la TVA ESTE 14466 RON, IAR DOBANDA 1607 RON.
Va rog sa ma ajutati.
Am o problema. Am avut control fiscal si trebuie sa plaresc TVA estimat cu dobanda. Cum inregistrez in contabilitate? Suma la TVA ESTE 14466 RON, IAR DOBANDA 1607 RON.
Va rog sa ma ajutati.
-
Re: inspectie fiscala
TVA 6581 = 4423 14466 RON,
IAR DOBANDA 6581 = 4481 1607 RON.
IAR DOBANDA 6581 = 4481 1607 RON.
Mai degrabă 635=4423 pentru TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am avut inspectie fiscala in 2010. Inspectia fiscala s-a finalizat cu ceva debite suplimentare. Am primit Decizia de impunere pentru obligatii suplimentare+accesorii calculate pina in data de 31.05.2010 in data de 09 august 2010, plata am efectuat-o in 27 august 2010, cf. termen de plata mentionat in decizie. Termenul maxim era 05 sept. 2010, am platit mai devreme.
In zilele trecute ma trezesc cu o noua DECIZIE de impunere,de data aceasta de la ANAF-fisa pe platitor, in care sint calculate dobinzi de intirziere din 01.06.2010 pina in data platii efective + culmea!!! penalitati de intirziere de 5% ptr. 2 luni!!!
Ce este straniu ptr. mine:
1. De ce sa platesc dobinzi de intirziere pina in data platii efective, daca in Decizie este prevazut termenul de plata pe care l-am respectat? A se vedea art. 111 cod de procedura fiscala care prevede expres acest termen? Explicatia primita a fost ca termenul de plata #de termenul de scadenta.
2. De ce sa platesc penalitati 5% ca si daca as fi dorit nu putem plati mai repede ca nu am stiut ce sa platesc??!!Decizia de impunere reprezinta titlu de creanta anaf din momentul comunicarii. Mi s-a recomandat art. 120 si 121 CPFiscala, dar eu am respectat termenul de plata.
Ce nu inteleg?
Cred ca e o mare foame de bani, dar nici chiar asa!!
Rog frumos o parere, stiu ca nu e usor de inteles, dar aceasta este realitatea.
Multumesc
In zilele trecute ma trezesc cu o noua DECIZIE de impunere,de data aceasta de la ANAF-fisa pe platitor, in care sint calculate dobinzi de intirziere din 01.06.2010 pina in data platii efective + culmea!!! penalitati de intirziere de 5% ptr. 2 luni!!!
Ce este straniu ptr. mine:
1. De ce sa platesc dobinzi de intirziere pina in data platii efective, daca in Decizie este prevazut termenul de plata pe care l-am respectat? A se vedea art. 111 cod de procedura fiscala care prevede expres acest termen? Explicatia primita a fost ca termenul de plata #de termenul de scadenta.
2. De ce sa platesc penalitati 5% ca si daca as fi dorit nu putem plati mai repede ca nu am stiut ce sa platesc??!!Decizia de impunere reprezinta titlu de creanta anaf din momentul comunicarii. Mi s-a recomandat art. 120 si 121 CPFiscala, dar eu am respectat termenul de plata.
Ce nu inteleg?
Cred ca e o mare foame de bani, dar nici chiar asa!!
Rog frumos o parere, stiu ca nu e usor de inteles, dar aceasta este realitatea.
Multumesc
1+1=3
Cere fisa pe platitor sa verifici cum au fost repartizate platile.
Sigur este o incurcatura, fie la incarcarea deciziei, fie la plati.
Sigur este o incurcatura, fie la incarcarea deciziei, fie la plati.
Marian Apetre
-
Buna ziua,
Am primit o hartie de la ANAF care suna cam asa:
" Va informam ca in urma unei selectii efectuate aleator firma dvs va fi supusa unei analize de risc. In functie de rezultatul acestei analize este posibil sa urmeze un control fiscal."
La ce se refera aceasta analiza de risc? Firma a fost infiintata in 2011 este micro si neplatitoae de tva...
Am primit o hartie de la ANAF care suna cam asa:
" Va informam ca in urma unei selectii efectuate aleator firma dvs va fi supusa unei analize de risc. In functie de rezultatul acestei analize este posibil sa urmeze un control fiscal."
La ce se refera aceasta analiza de risc? Firma a fost infiintata in 2011 este micro si neplatitoae de tva...
Buna ziua,
Si eu am primit instiintarea legata de analiza de risc. Firma este infiintata tot in 2011, impozit pe profit, platitoare de tva.
Si nu stiu la ce sa ma astept.
Si eu am primit instiintarea legata de analiza de risc. Firma este infiintata tot in 2011, impozit pe profit, platitoare de tva.
Si nu stiu la ce sa ma astept.
-
Observ ca se vorbeste de persoanele fizice in acea HG nu de SRL-uri
Bandam, ai primit ptr SRL sau ptr PFA.
Bandam, ai primit ptr SRL sau ptr PFA.
La toate SRL-urile am primit si noi asemenea "bucurii" 

si de la IMP s-au primit .. au primit dispozitii de "sus" cu totii.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- balteanuc692
Ce e IMP Herganie?
http://www.conta.ro/forum/topic/48021-a ... a-de-risc/
Mai multe de la colegii de vis a vis.
Mai multe de la colegii de vis a vis.
- fagarasa176
Uffff...sa vezi acu ceí flocoseste pastia...asa le trebuie.... 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!