Sincronizare SAGA C.3.0.398 cu Excel

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
niculaes

Sincronizare SAGA C.3.0.398 cu Excel

#1 Mesaj de niculaes »

Buna ziua,
Noi tinem 2 gestiuni paralele. Una, cea de baza, este tinuta in SAGA iar a II-a este tinuta in excel. Folosim acest fisier in excel pentru a-l trimite clientilor si colaboratorilor.
Problema este ca in timp apar diferente intre SAGA si excel. Ma intereseaza daca exista vreo solutie care sa imi permita sincronizarea intre SAGA si acel fisier excel, pentru a evita diferentele.
Nu pot atasa exemplu de fisier excel, primesc o eroare (Extensia nu este permisă.), Rog un Administrator sa imi permita sa urc fisiere.
Spuneti-mi va rog daca exista vreo solutie pentru aceasta probleme.
Cu respect,

septimiuv

Re: Sincronizare SAGA C.3.0.398 cu Excel

#2 Mesaj de septimiuv »

nu exista nicio solutie

niculaes

#3 Mesaj de niculaes »

Salut septimiuv
Multumesc de raspunsul rapid.
septimiuv scrie:nu exista nicio solutie
Este totodata si dezamagitor.
Chiar nu exista nici o solutie ?
Am vazut ca SAGA ofera posibilitatea de export in excel, as putea sa sincronizez cele 2 exceluri intre ele ? Dar problema este ca am coduri scrise diferin in SAGA cu acel excel. Cele corecte sunt in excel, cedi ar trebui cumva sa modific codurile din SAGA, dar am inteles ca nu este permis nici asta.
Gresesc undeva ?
Va multumesc,

iosiff

#4 Mesaj de iosiff »

Codurile din saga pot fi modificate astfel:
Intri in Administrare - Intretinere BD pagina modificare coduri si modifici codul de articol cu cel care vrei.

fagarasa176

#5 Mesaj de fagarasa176 »

@iosiff nu este vorba de acele coduri
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

niculaes

#6 Mesaj de niculaes »

fagarasa176 scrie:@iosiff nu este vorba de acele coduri
Ma refer la acet cod:

Imagine

balazse

#7 Mesaj de balazse »

fagarasa176 scrie:@iosiff nu este vorba de acele coduri
IosifF a intuit corect, ca ar fi vorba de codul articolelor. Asa cum a mentionat si IosifF la "administrare" -> "intretinere BD" -> "modificare coduri" -> "modificare cod articol".
Atentie ca aceasta operatiune este ireversibile (exceptie face restaureare unei baze de date anterioare), asa ca mare atentie si neaparat trebuie facut inainte o salvare baza de date.
Inainte de modificare trebuie creat noul articol, iar dupa modificare articolul vechi va disparea.

Sincer nu stiu de unde provin diferentele sau cat de mari ar fi diferentele, ai putea sa ne dai niste exemple?
Daca doresti sa incarci diverse fisiere le poti face de exemplu aici: http://www.fileshare.ro/ dupa care sa postezi link-ul spre fisier.

fagarasa176

#8 Mesaj de fagarasa176 »

Am crezut ca se refera la codurile de programare :roll:

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

si eu la fel.. :|
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

gramac921

#10 Mesaj de gramac921 »

ce secretosi sunteti ...numa despre coduri vorbiti :lol: 007 scrie pe voi

niculaes

#11 Mesaj de niculaes »

Situatia sta in felul urmator:
Folosim SAGA pentru gestiune si facturare. Acesta este stoc-ul corect.
Excel-ul de care vorbesc, ar trebui sa fie identic cu SAGA. Acest fisier il trimitem clientilor si colaboratorilor pentru a comanda produsele noaste. Apar deseori situatii cand primim comenzi la niste produse care in excel exista, dar in SAGA si faptic nu mai exista. Aceste diferente apar cand uitam sa scadem din excel ce facturam din SAGA. Diferentele nu sunt mari, nu ne cauzeaza perderi financiare, dar este total neprofesionist fata de clientii nostri.
Bonus:
Ar trebui sa mai existe un fisier excel, care sa faca posibil sincronizarea intre SAGA si site-ul nostru.

Am discutat cu cineva priceput la excel si mi-a spus ca daca am un element comun inte SAGA si excel pot face acesta sincronizare.
Ma gandesc sa fac in felul urmator:
Export din "Situatii - Listari" -> "Situatii stocuri" in excel.
Apoi, din acest excel, pot sincroniza cu cele 2 excel-uri (cel pentru clienti/colaboratori si cel pentru site).
Numai ca unele coduri din SAGA difera fata de cele din excel. Au fost introduse gresit in SAGA. Ar trebui sa le modific, dar nu stiam ca se poate.

P.S
Adresa fisierului excel este : http://www.fileshare.ro/e29078522

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Si acest "cineva" de ce nu ti-a facut aceasta sincronizare.
Ceea ce ar trebui sa faci este sa creezi o lista unde intr-o coloana ai codul din Saga, iar celalalt sa ai codul "excel" (asta daca nu doresti sa modifici codul in Saga), astfel daca faci o mica formula (utilizand formula "vlookup") atunci se va putea genera un stoc.
O problema ar fi la acele sheet-uri unde ai o evidenta pe marime, acolo nu prea stiu cum s-ar putea "sincroniza" in asa fel incat sa iti apara asa cum este acum, daca l-ai genera ultimele doua sheet-uri asa cum sunt primele doua atunci este mai usor.
Poate, cineva care se pricepe la "visual basic" ar putea rezolva problemele pe care le ai.

fagarasa176

#13 Mesaj de fagarasa176 »

Zi'le @b, o tu maestru saolin in ale excelu'lui :lol:

herganiec

#14 Mesaj de herganiec »

@b cel mai simplu sa-si schimbe codurile de articole in Saga conform cu cele din excel-ul lui. Nu e mare lucru si e cel mai simplu de la <administrare> <Modificare coduri> <modificare cod articol>.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

scrobm

#15 Mesaj de scrobm »

Intradevar, dupa cum spune si "herganiec", cel mai simplu este sa modifici codurile din saga la toate articolele care vrei sa le exporti si apoi sa fie actualizate cu cele din excel (sa existe o corelatie cu cel putin un cimp), astfel incit sa poti sa faci o corelatie rapida intre fisierul vostru de share catre colaboratori si fisierul exportat de saga.

Scrie răspuns