contracte
pt abonatii de CATV nu poti emite automat facturi in fiecare luna, trebuie (dacă chiar doreşti din SAGA prin ieşiri, una câte una) manual.
Nu se merge pe contracte , acolo este pt cei care cumpara ceva in rate si apoi achita rata pe luna si se emite factura automat de acolo.
Nu se merge pe contracte , acolo este pt cei care cumpara ceva in rate si apoi achita rata pe luna si se emite factura automat de acolo.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
herganiec scrie:pt abonatii de CATV nu poti emite automat facturi in fiecare luna, trebuie (dacă chiar doreşti din SAGA prin ieşiri, una câte una) manual.
Eu emit atat facturi CATV cat si INTERNET prin meniul de contracte.
Intrebarea mea este:
Avand in vedere ca in contract am specificat valoarea serviciului cu tot cu TVA, nu pot sa ofer la clienti doar chitanta ? Iar la descriere sa trec ceva de genul : "prestarii servicii internet conf contract xx luna xx"
Evident, la cerere, emit si factura !
P.S. : Vorbesc strict de P.F. nu de P.J. la care le emit factura si chitanta.
P.S.2: In ideea ca ai 1000-2000 clienti si pana listezi 2000 facturi te apuca durerea de cap.
Tocmai ca sa nu aiba acele dureri de cap majoritatea operatorilor de astfel de servicii si-au externalizat serviciile de tiparire a facturilor: RDS, telefonia mobila, etc, folosesc acest serviciu.
De comun acord cu o tipografie, in baza unui contract, ii dau baza de date lunar cum sa emita facturile, le emit ei, eu le platesc serviciul si scapi de durerile de cap.
Pentru persoanele fizice nu se poate emite nici macar o chitanta.
Serviciul fiind taxabil, iar TVA neputandu-se colecta decat dupa documentele: factura, bon de casa...vei avea o problema cu "controlorii".
De comun acord cu o tipografie, in baza unui contract, ii dau baza de date lunar cum sa emita facturile, le emit ei, eu le platesc serviciul si scapi de durerile de cap.
Pentru persoanele fizice nu se poate emite nici macar o chitanta.
Serviciul fiind taxabil, iar TVA neputandu-se colecta decat dupa documentele: factura, bon de casa...vei avea o problema cu "controlorii".
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Trebuie sa le emiteti factura tuturor clientilor.Nu doar chitanta.
Pentru dumneavoastra si cei ca dumneavoastra, cu multe facturi emise zilnic sau intr-o anumita perioada ar fi utila implementarea in program a unei functii de tiparire masiva a facturilor.
Pentru dumneavoastra si cei ca dumneavoastra, cu multe facturi emise zilnic sau intr-o anumita perioada ar fi utila implementarea in program a unei functii de tiparire masiva a facturilor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.