concedii medicale

lipioascaa

concedii medicale

#1 Mesaj de lipioascaa »

Buna ziua!
Lucrez in saga de 1 saptamana si sunt f incantata de el...dar as avea si eu ceva nelamuriri...
In luna ianuarie am un concediu medical...il introduc...dar nu este pt toata luna ianuarie...salariatul respectiv a mai avut zile lucrate in aceasta luna...pana aici e ok
In februarie urmeaza un alt concediu medical "initial" la acelasi salariat....cum sa fac ca, la baza de calcul a indemnizatiei, sa mi se adauge si zilele lucrate din ianuarie??????????Pt ca saga imi considera concediul medical din februarie ca si cum ar fii "in continuarea" celui din ianuarie si imi pastreaza aceeasi baza de calcul...
Eu stiu ca baza de calcul se pastreaza pt concediile medicale " in continuare"! Pt concediile medicale "initiale" se recalculeaza baza de calcul...
Si as mai avea o intrebare....
Pt concediu medical boala obisnuita si urgenta medico-chirurgicala bifez in saga : "fara somaj" , "fara impozit"???
Va multumesc mult!

cristeae

#2 Mesaj de cristeae »

buna, si eu sunt in aceeasi situatie si aceeasi problema, tot ce stiu este ca nu se bifeaza , poate ne mai ajuta cineva

balani430

#3 Mesaj de balani430 »

La medicale, pt primele 30 zile (1 luna) se plateste somaj. Pt ce depaseste cele 30 zile nu se mai plateste somaj. Scutite de impozit sunt doar medicalele pt sarcina si lehuzie, crestere copil pana la 2 ani, ultima se plateste de directia muncii (deci nu mai avem noi treaba cu el).
Pt baza de calcul, o recalculezi adunand si zile din ianuarie. Deci, pt medicalul din februarie ar fi perioada 01.08.2006-31.01.2007. Trebuie sa-ti iasa exact nr de zile lucratoare din perioada. Daca nu-ti iese completezi cu zile din iulie. Concediile medicale sunt considerate stagiu de cotizare, deci intra si ele in baza de calcul a medicalului din februarie. La suma veniturilor se aduna din ianuarie banii pe care ia realizat din medical. Aici am o nelamurire, se aduna doar partea la care a platiti unitatea 0.85% (adica medicalul platit din fondul de salarii) sau tot medicalul? Ca sa fiti siguri cititi Ordinul presed. CNAS nr. 32/2006, acolo aveti si exemple cu stagii de cotizare, integrale sau partiale.

Scrie răspuns