Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema:
-am contract de depozitare cu o firma
-marfa din productie proprie o duc sa o depozitez in vedere exportului la acea firma
-am cumparat marfa de la diversi si aceasta marfa s-a dus direct la firma cu depozitul
- am vandut din acest depozit marfa la un client, dar aceasta marfa nu a plecat fizic de acolo in alt depozit ci de acolo s-a exportat direct. Firma care depoziteaza se ocupa si cu operatiunile de incarcare-descarcare pe vapoare in vederea exportului.
Acum , eu , pentru clientul caruia i-am vandut marfa si pe care mai departe el a exportat-o, ii mai fac aviz de expeditie avand in vedere ca marfa nu s-a miscat de pe loc, clientul meu avand si el contract cu acea firma pentru depozitare ?
Cand am trimis marfa din productie proprie la acel depozit pe aviz este scris la vanzator si la cumparator numele aceleasi firme.
Cum inregistrez in contabilitate mutarea de la punctul de lucru unde are loc productia catre firma depozitara: 357=345 si in data cand o vand fac
711=357
411=701
sau
o transfer la depozitul respectiv si o pasez in gestiune la sediu principal pt ca tot ei fac exporturile si facturarile
482=345
357=482
si in momentul vanzarii: 711=357 si 411=701 ?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri