tva la incasare
tva la incasare
am o firma care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul.nu se emite factura catre clienti ci doar bon fiscal.Platile catre furnizori se fac numai in numerar pe loc sau la termen(max o luna).Nu mai stiu cum sa inregistrez facturile ptr care fac plata la termen, am tot citit si sunt confuza. Am inteles ca ptr cele care se platesc pe loc nu se bifeaza tva I,dar ptr cele la termen? mentionez ca platile sunt numai in numerar.va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Re: tva la incasare
pt cele cu plata la termen ( indiferent ca e numerar prin banca) se aplica bifa .( nu se deduce TVA pana la plata facturii ).
multumesc mult ptr raspuns.
majoritatea firmelor de comert cu amanuntul, cu vanzare pe bon fiscal si plata la termen a facturilor furnizorilor, luna asta iau de la stat o tzeapa de proportii... platesc la stat tot tva-u' aferent vanzarilor, fara sa deduca mai nimic... incredibil! 

- fagarasa176
Pai sa achite si furnizorii ca sa deduca tva
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Mai e o situatie:badoid354 scrie:majoritatea firmelor de comert cu amanuntul, cu vanzare pe bon fiscal si plata la termen a facturilor furnizorilor, luna asta iau de la stat o tzeapa de proportii... platesc la stat tot tva-u' aferent vanzarilor, fara sa deduca mai nimic... incredibil!
Eu platitor de TVA la incasare iau marfa cu plata la 2 luni de la un neplatitor de TVA la incasare
El colecteaza momentul emiterii facturii.
Eu deduc insa peste 2 luni la momentul platii.
Statul incaseaza in aceasta perioada acest TVA si de la mine si de la el.
s-a gasit fiscu' roman sa schimbe (sa sanctioneze, sa omoare) regulile comerciale existente (CREDITUL COMERCIAL)... platile furnizorilor la 30...45...60... 90 de zile... regasite in toata europa, si oriunde in lume.fagarasa176 scrie:Pai sa achite si furnizorii ca sa deduca tva

Nu se omoară nicio regulă comercială. Și o spune unul ce nu moare de dragul fiscului român.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme.(intrebari)
1. O societate comerciala nu este platitoare de TVA la incasare, poate deduce TVA la facturile neachitate la un platitor la incasare?
2. O societate comerciala este platitoare de TVA la incasare, poate deduce TVA la facturile primite de la platitori de TVA la emiterea facturii?
Astept cu nerabdare raspunsurile si va multumesc anticipat.
1. O societate comerciala nu este platitoare de TVA la incasare, poate deduce TVA la facturile neachitate la un platitor la incasare?
2. O societate comerciala este platitoare de TVA la incasare, poate deduce TVA la facturile primite de la platitori de TVA la emiterea facturii?
Astept cu nerabdare raspunsurile si va multumesc anticipat.

Nu, în ambele situații.
Detalii: http://www.sagasoftware.ro/?p=704
Detalii: http://www.sagasoftware.ro/?p=704
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eu cred ca toate magazinele de cartier ( cu amanuntul) o sa se duca in cap pe rand cu sistemul de TVA la incasare. Din pacate.
Daca toate platile ce le face un magazin in IAN 2013 sunt pt facturi din 2012 .....0 TVA DEDUCTIBIL .
Pe de alta parte din totalul incasarilor din IAN 2013 - intergral TVA colectat si de plata pana in 25.02.2013.
Daca nu plateste ....somatii , titluri executorii , popriri etc...
Daca toate platile ce le face un magazin in IAN 2013 sunt pt facturi din 2012 .....0 TVA DEDUCTIBIL .
Pe de alta parte din totalul incasarilor din IAN 2013 - intergral TVA colectat si de plata pana in 25.02.2013.
Daca nu plateste ....somatii , titluri executorii , popriri etc...

la pravalii cu amanuntul e jale... daca pare mult si 3% ce pun astia pe vanzari acum... mai apare si inca 24% tva colectat, fara sa se deduca nimic...
la o vanzare de , sa zicem, 500 mil. (pret amanunt)/luna sa trebuiasca vomitat statului vreo 100 milioane/luna, vreo 2-3 luni d-acum inainte... nu poate fi adevarat!
"forfetaru'" lu' boc era, fata de "... la incasare" asta d-acum, un fel de ciubuc pt frizeri
la o vanzare de , sa zicem, 500 mil. (pret amanunt)/luna sa trebuiasca vomitat statului vreo 100 milioane/luna, vreo 2-3 luni d-acum inainte... nu poate fi adevarat!

"forfetaru'" lu' boc era, fata de "... la incasare" asta d-acum, un fel de ciubuc pt frizeri

gramac: Eu cred ca toate magazinele de cartier ( cu amanuntul) o sa se duca in cap pe rand cu sistemul de TVA la incasare. Din pacate.
solutia, pentru pravaliile cu amanuntul care aplica "... la incasare"
, este sa se declare neplatitoare de tva...
altfel n-au cum sa nu se "duca in cap"... si nu "pe rand", toate deodata.
solutia, pentru pravaliile cu amanuntul care aplica "... la incasare"

altfel n-au cum sa nu se "duca in cap"... si nu "pe rand", toate deodata.
badoid , si daca au venituri peste 65000 euro ?( ceea ce nu e o suma mare , aprox 19.000 lei /luna ) si nu pot sa se scoata de la TVA? ce te faci? 

e nasoala treaba pentru aia cu peste 65.000... au zilele (lunile) numarate... toti au de platit facturi din urma (cu lunile), ca asta e sistemu'... iar facturile curente ale furnizorilor sunt toate "la termen"... care e ala (ca nu poate) sa plateasca "pe loc"?!
cine si cum poate scapa (chestie de supravietuire)...
http://www.startups.ro/analize/ce-schim ... e-de-tva-2
nota:
au fost "blanzi" astia c-au bagat "... la incasare" de la 01 ianuarie... ca 2-3 luni, la mai toate pravaliile, sunt vanzarile cele mai slabe...
daca-l bagau de la 01 mai, sau 01 iunie, sau, oricum, in varf de vanzari in comertul cu amanuntul, era bomba atomica... moarte subita

cine si cum poate scapa (chestie de supravietuire)...
http://www.startups.ro/analize/ce-schim ... e-de-tva-2
nota:
au fost "blanzi" astia c-au bagat "... la incasare" de la 01 ianuarie... ca 2-3 luni, la mai toate pravaliile, sunt vanzarile cele mai slabe...
daca-l bagau de la 01 mai, sau 01 iunie, sau, oricum, in varf de vanzari in comertul cu amanuntul, era bomba atomica... moarte subita