PROBLEMEEEE
PROBLEMEEEE
Am intalnit o maaare anomalie la SagaC. La cei platitori de TVA la incasare. Saga pune bifa daca este sau nu platitor ( asa ar trebui sa fie). dar programul se comporta foooarte ciudat, adica : odata le bifeaza pe toate ca fiind platitoare de tva la incasare ( la furnizori), altadata NU mai pune bifa respectiva. Ca sa se rezolve problema aceasta trebuie tot des sa devalidez si sa revalidez toate intrarile. Acest lucru nu mi se pare a fi ok. voi a-ti intampinat asa ceva?? multumesc anticipat pentru un raspuns competent
Re: PROBLEMEEEE
Te intereseaza mai mult iesirile nu intrarile.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
pai parca stiam ca si la intrari are efect. cum deduc eu tva-ul de la intrari, daca sunt platitor de tva lunar. factura intrata in ianuarie, plata in februarie
Nu ai citit ce scrie prin codul fiscal, nu?
Nu e defel "maaaare" problemă, de fapt nu e problemă defel.
Dacă aplici acel sistem trebui să pui bifa corespunzătoare în configurare societăți și să dai verificare toți furnizorii în nomenclatorul de furnizori (verificarea se va face obligatoriu, se va repeta de către utilizator la fiecare firmă, după fiecare actualizare de program).
Dacă aplici sistemul e cam așa:
- nu deduci decât atunci când plătești
- cu colectezi decât atunci când încasezi dar dacă nu încasezi în 90 de zile colectezi oricum în a 91-a zi.
Trebuia doar să citești despre cum se aplică acest sistem. Pe forum și pe blog găsești informații arhisuficiente.
Nu e defel "maaaare" problemă, de fapt nu e problemă defel.
Dacă aplici acel sistem trebui să pui bifa corespunzătoare în configurare societăți și să dai verificare toți furnizorii în nomenclatorul de furnizori (verificarea se va face obligatoriu, se va repeta de către utilizator la fiecare firmă, după fiecare actualizare de program).
Dacă aplici sistemul e cam așa:
- nu deduci decât atunci când plătești
- cu colectezi decât atunci când încasezi dar dacă nu încasezi în 90 de zile colectezi oricum în a 91-a zi.
Trebuia doar să citești despre cum se aplică acest sistem. Pe forum și pe blog găsești informații arhisuficiente.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ceea ce ma induce in eroare este faptul ca programul SagaC la o firma care aplica sistemul TVA la incasare, odata pune bifa la TVAi, odata nu pune bifa. daca devalidez si obligatoriu sterg si plata facturii, apoi dau click pe modificare in jumatatea de sus ( acolo unde apare numele furnizorului) acea bifa se pune automat.
-
Si noi avem aceeasi problema. Stiu ca acum nu este chiar o mare problema pt o firma care aplica TVA la incasare dar daca de la anul trece la sistemul clasic de TVA, cum vor fi interpretate acele facturi de achizitii care desi provin de la firme care nu aplica TVA la incasare, SAGA le-a pus bifa de TVA la incasare?
Aceasta problema trebuie rezolvata!
Aceasta problema trebuie rezolvata!