arhivare date societati vechi
-
arhivare date societati vechi
Buna sa va fie ziua si saptamana!!!
Am in baza de date vreo 4 societati cu care nu mai lucrez de anul trecut,unele sunt lichidate,sau in insolventa ,pentru altele doar am restaurat niste date ca se le aduc bilanturile la zi...si apoi duse au fost...ma rog....Vreau sa mi le scot din program ca il incarc degeaba...E suficient sa le salvez undeva baza de date(arhiva zip) si apoi sa le sterg din Saga? adica daca Doamne fereste mai e nevoie de ceva din ele ...o pot restaura si vizualiza ?
Multumesc anticipat
Am in baza de date vreo 4 societati cu care nu mai lucrez de anul trecut,unele sunt lichidate,sau in insolventa ,pentru altele doar am restaurat niste date ca se le aduc bilanturile la zi...si apoi duse au fost...ma rog....Vreau sa mi le scot din program ca il incarc degeaba...E suficient sa le salvez undeva baza de date(arhiva zip) si apoi sa le sterg din Saga? adica daca Doamne fereste mai e nevoie de ceva din ele ...o pot restaura si vizualiza ?
Multumesc anticipat
- fagarasa176
Re: arhivare date societati vechi
Le puteti sterge din program...
Oricum la stergere SAGA nu sterge efectiv baza de date...doar pune o linie "_" in fata denumirii folderului respectiv.
De exemplu daca firma avea folderul denumit "0290" dupa stergere folderul va fi redenumit "_0290"
Oricum la stergere SAGA nu sterge efectiv baza de date...doar pune o linie "_" in fata denumirii folderului respectiv.
De exemplu daca firma avea folderul denumit "0290" dupa stergere folderul va fi redenumit "_0290"
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Deci salvez normal baza de date ...si arhivele respective,cu nr societatii...le pun undeva bine...si daca am nevoie vreodata ...introduc iar societatea,ca si cum ar fi noua ...? ca sigur imi va cere preluare date contabile...Ah...nu...ii dau validare date contabile asa cu 0 ...si apoi dau restaurare arhiva...Zic bine?
Multumesc
Multumesc
- fagarasa176
Dap...salvezi...copiezi pe un stick ceva...si daca ai nevoie restaurezi
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Eu as avea o sugestie mai buna. Ca sa nu iti ramana acele firme cu semnul "_", mai bine deschizi o firma numit "gol", pe care il validezi si nu il folosesti, iar daca ai o unitate care doresti sa-l inlocuiesti, faci salvarea mentionata mai sus si restaurezi salvarea facuta din firma "gol" , astfel poti sa incepi de la inceput si nu trebuie sa stergi nici o firma.
... ops..
n-am inteles..
totusi mai simplu ar fi o bifa la firma(firmele) cu care nu mai lucrezi si programul sa "sara" peste actualizare, nu mai pierzi timpul.

totusi mai simplu ar fi o bifa la firma(firmele) cu care nu mai lucrezi si programul sa "sara" peste actualizare, nu mai pierzi timpul.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Ceea ce vroiam sa zic este ca ai o firma numita "Azur SRL" si nu mai lucrezi cu el. Ai creat o firma numit "gol", unde nu faci altceva decat sa validezi "preluare data contabile" cu zero si faci o salvare, iar acea salvare il restaurezi la firma "Azur SRL". Astfel, la Azur SRL o sa ai o baza de data goala si iti mai ramane sa modici denumirea in Satu Mare SRL, codul fiscal, nr ORC si deja poti sa preiei soldurile la Satu Mare SRL.
Azur nu erau aia de prin anii '90 cu Cenusareaso ?
ce hit mai era...

La liceu aveam o profesoara de contabilitate care intotdeauna utiliza "Azur SRL" si din cand in cand il mai folosesc si eu (dupa ce ai auzit de mii de ori, deja iti ramane in memorie).