Declaratii 392
Declaratii 392
Buna ziua,
astazi am primit pe mail un anunt de la Finante referitor la declaratiile 392. Printre altele exista obligativitatea depunerii ambelor tipuri de declaratii, 392A si 392B pentru o persoana impozabila cu CA inferioara plafonului de 220.000 lei care pe parcursul anului 2012 a fost atat platitoare de TVA, cat si neplatitoare de TVA.
Cum procedam in cazul SAGA intrucat nu avem posibilitatea alegerii perioadei in care firma a fost platitoare si a celeilalte perioade in care a fost neplatitoare?
Multumesc!
Dan
astazi am primit pe mail un anunt de la Finante referitor la declaratiile 392. Printre altele exista obligativitatea depunerii ambelor tipuri de declaratii, 392A si 392B pentru o persoana impozabila cu CA inferioara plafonului de 220.000 lei care pe parcursul anului 2012 a fost atat platitoare de TVA, cat si neplatitoare de TVA.
Cum procedam in cazul SAGA intrucat nu avem posibilitatea alegerii perioadei in care firma a fost platitoare si a celeilalte perioade in care a fost neplatitoare?
Multumesc!
Dan
Re: Declaratii 392
simplu
pui bifa la tva scoti declaratia
iei bifa de la tva scoti declaratia
pui bifa la tva scoti declaratia
iei bifa de la tva scoti declaratia
Nu stiu daca e asa de simplu. Declaratiile se fac pentru perioadele respective.
Deci 392A pentru perioada in care a fost platitor de TVA, sa zicem 10 luni, iar 392B pentru restul de 2 luni.
Din cate stiu, la momentul actual, la generarea declaratiei 392 se ia in considerare intregul an fiscal.
Sper sa nu ma insel.
Deci 392A pentru perioada in care a fost platitor de TVA, sa zicem 10 luni, iar 392B pentru restul de 2 luni.
Din cate stiu, la momentul actual, la generarea declaratiei 392 se ia in considerare intregul an fiscal.
Sper sa nu ma insel.
si ti-e lene sa modifici sumele?
Si pina la urma cum a ramas cu declaratia 392 pentru o societate care in cursul anului 2012 a fost atit platitoare de tva cit si neplatitoare de tva? depunem 2 declaratii pentru aceeasi societate?
Pentru avramg:
Da. Se depun doua declaratii.
Pentru septimiuv:
Asteptam un raspuns mai "pertinent". Sa vedem daca ai mai multe firme in cazul asta. Mai stai sa pui bifa si sa iei bifa sau sa stai sa aduni sume si sa modifici?
Oricum, multumesc macar pentru "osteneala".
O zi buna!
Da. Se depun doua declaratii.
Pentru septimiuv:
Asteptam un raspuns mai "pertinent". Sa vedem daca ai mai multe firme in cazul asta. Mai stai sa pui bifa si sa iei bifa sau sa stai sa aduni sume si sa modifici?
Oricum, multumesc macar pentru "osteneala".
O zi buna!
pentru radoid141
Buna,
Imi puteti da niste lamuriri legate de completarea celor 2 declaratii 392 a si b pentru firmele care au iesit de la plata tva in 2012? CA de la finele anului trebuie sa fie egala cu suma CA din cele 2 declaratii, aferente celor 2 perioade? Si ati completat prin modificarea sumelor in Saga sau ati completat in programul de la Anaf?
Va multumesc
Buna,
Imi puteti da niste lamuriri legate de completarea celor 2 declaratii 392 a si b pentru firmele care au iesit de la plata tva in 2012? CA de la finele anului trebuie sa fie egala cu suma CA din cele 2 declaratii, aferente celor 2 perioade? Si ati completat prin modificarea sumelor in Saga sau ati completat in programul de la Anaf?
Va multumesc
pentru o firma careia i-a fost anulat codul TVA in august 2012 , ANAF Cluj zice ca trebuie depusa D392A doar. ( adica pt perioada cat fost platitor de TVA ). 392B nu trebuie.
asta e pe la Cluj
asta e pe la Cluj

Eu zic că se depune în funcție de starea de la 31 decembrie, fără a avea importanță schimbarea din cursul anului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
tomac , de aceeasi parere is si eu , de aceea am fost contrariat de opinia celor de la Cluj.
Declaratii 392
Stimati colegi, va rog ajutati ma cu un sfat e prima decl 392 a pe care o fac si nu stiu cum ,si anume cifra de afaceri de ex este 1500 ron tva aferent 360 ron doar ca avand discount de 20% in balanta tva este de 288 in loc de 360 ,deci baza in declaratie este 1500 si la TVA care suma e corecta ?
Multumesc anticipat .
Multumesc anticipat .
Cifra de afaceri din D392 nu este cifra de afaceri contabilă, ci este cea definită în codul fiscal la art.152 alin.2. SAGA preia informația din jurnalul de vânzări nu din balanță.
-
Azi am sunat la ANAF Agentia centrala , la numarul 0314039160 , de unde mi s-a spus ca pentru o firma care a fost platitor de tva iar in cursul anului i s-a anulat codul, depune doar 392B.
Adică zice ce zic și eu și gramac.
Dar ar trebui să le spună asta, în teritoriu, unora de pe la finanțe. Din câte știu eu în Bihor, la mine, oamenii știu cum știu și eu: se depune în funcție de cum figurezi la 31/12.
Dar ar trebui să le spună asta, în teritoriu, unora de pe la finanțe. Din câte știu eu în Bihor, la mine, oamenii știu cum știu și eu: se depune în funcție de cum figurezi la 31/12.
- fagarasa176
Unde gasesc si eu stipulat in lege "chestia" asta sa le dau cu ea in cap la astea de la Constantatomac scrie: se depune în funcție de cum figurezi la 31/12.

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!