PFA contract prestari servicii

deakk384

PFA contract prestari servicii

#1 Mesaj de deakk384 »

Buna ziua,
sunt salariat la o societate,dar am si un PFA.Daca am un contract de prestari servicii ca PFA cu o alta societate,ce contributii trebuiesc platite,si cine plateste aceste contributii,eu ca PFA sau societatea cu care am incheiat contract de prestari servicii.

tomac

Re: PFA contract prestari servicii

#2 Mesaj de tomac »

În acest caz societatea nu plătește nimic în afara facturii către PFA. Obligațiile declarative aparțin PFA ce va plăti în astfel de situații impozit pe venit și contribuție de asigurări sociale de sănătate.
Contractul între PFA și societate trebuie să asigure că nu se încalcă principiile din CF ce stabilesc o activitate ca fiind independentă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

deakk384

#3 Mesaj de deakk384 »

Inseamna ca in contract se specifica la plata ca beneficiarul va plati prestatorului o suma bruta,iar la obligatiile prestatorului prestatorul va plati impozitul de 16% si CASS de 5,5%?
PFA ul plateste pe baza de declaratie cei 16% si 5,5%?

deakk384

#4 Mesaj de deakk384 »

Eventual va rog sa-mi postati si un model de contract prestari servicii.Multumesc anticipat :D

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Daca introduci pe "google" textul magic vei gasi nenumarat rezultate, si vei alege cel care iti corespund cerintelor tale.
In contract vei trece suma serviciilor, nu trebuie sa treci ce impozite vei platii ca PFA.
Daca ai PFA va trebui sa depui minim D.220, precum si D.200.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

deakk384 scrie:Inseamna ......,iar la obligatiile prestatorului prestatorul va plati impozitul de 16% si CASS de 5,5%?
De unde ați dedus asta din ceea ce am scris eu? De ce s-ar include astfel de clauze într-un astfel de contract? Nu au nicio relevanță din punct de vedere economic sau în ceea ce privește relația dintre parteneri. E ca și cum Vodafone ar introduce o clauză în contractul cu mine că își va plăti el impozitul pe profit pe sumele încasate de la mine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns