Am urmatoarea situatie: in anul 2012 am vandut 2 masini (ct.7583) si am o factura de executare silita la luna decembrie ( vanzare 2 parcele de teren , una cu TVA-teren construibil, una fara TVA-teren arabil) pe care am primit-o in februarie 2013 ( a fost o intreaga incurcatura, initial ambele terenuri au fost vandute cu TVA de catre executorul judecatoresc, la distribuirea sumelor s-a revenit la situatia de mai sus, deci s-a stornat factura initiala si s-a emis una noua, ambele cu data din decembrie 2012). Factura de executare silita initiala eu nu am inregistrat-o in decontul din decembrie 2012 pentru ca nu era corecta, nu batea TVA din factura cu TVA achitat de executorul judecatoresc si am primit-o si tarziu.
Problema mea e urmatoarea: factura corecta de executare silita cand o inregistrez: la luna decembrie 2012 ( data emiterii) urmand sa o raportez la regularizari in decontul trim I 2013?
La declaratia 392A, inregistrand factura de executare silita la luna decembrie( cu cele 2 pozitii -una cu TVA, una fara TVA) , mi-a respins-o la finante pe motiv ca cifra de afaceri trebuie sa fie mai mare sau egala cu cu valoarea livrarilor. Ori la mine e mai mica pt ca in cifra de afaceri nu am prins facturile de vanzare masini si vanzarea terenurilor( ct.7583), dar ele sunt prinse la livrari.
Cum este corect sa procedez?
corelatii decl.392A
Re: corelatii decl.392A
În decembrie cu înscriere la regularizări în ianuarie.
Ați procedat corect cu diminuarea cifrei de afaceri. Cei de la finanțe să mai citească art.152 alin.2 din codul fiscal. Suma totală a livrărilor nu este neapărat cifra de afaceri.
Ați procedat corect cu diminuarea cifrei de afaceri. Cei de la finanțe să mai citească art.152 alin.2 din codul fiscal. Suma totală a livrărilor nu este neapărat cifra de afaceri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc frumos!
-
Referitor la situatia expusa mai sus , am sunat la finante, am inteles ca nu sunt singura cu aceasta "problema" la decl.392A, si solutia gasita de cei de la finante este de a scoate de la livrari facturile de vanzari de active fixe.Asa cifra de afaceri va fi egala cu livrarile si pot prelua declaratia.O tampenie totala dar asa am sa fac declaratia.