cheltuieli nedeductibile
cheltuieli nedeductibile
cum pot face ca , de ex, 6588 sa fie preluat in reg de evidenta fiscala ca si cheltuiala nedeductibila? sau din oricare alt cont?
hai sa discutam pe exemplu concret:
cumpar bauturi alcoolice: %=401
623
4426
- TVA il inchizi 635=4426 ca e neded fiid bauturi alcool.si zici ca 635 e neded
-dar 623 il iei in calcul la cheltuieli de protocol ca orice alta chelt de protocol....si deduci in limita plafonului de 2% di prof.
Te rog sa ma corectezi daca gresesc.
cumpar bauturi alcoolice: %=401
623
4426
- TVA il inchizi 635=4426 ca e neded fiid bauturi alcool.si zici ca 635 e neded
-dar 623 il iei in calcul la cheltuieli de protocol ca orice alta chelt de protocol....si deduci in limita plafonului de 2% di prof.
Te rog sa ma corectezi daca gresesc.
-
eu nu gasesc niciunde in cod ca bauturile alcoolice sunt cheltuieli neded.....eu zic ca intra in cheltuieli de protocol....arata-mi de unde din cod reiese asta....iar la tva in help nu scrie nimic de referintele astea....la jurnalele de tva in help sunt 3 randuri.Activitatea e export dar unde pot sa aleg asta in program ....in fereastra de iesiri valuta????
Mai am o intrebare in legatura cu tva aferenta bauturilor alcoolice. Am auzit doua variante deci nu stiu care este cea corecta.
Prima ar fi ca se inreg. achizitia cu tva deductibila in mod normal si ar aparea asa in jurnal si apoi se face nota 635=4426. Dar, in acest caz n-ar mai fi egalitate intre tva deductibila din jurnalul de cumparari si tva deductibila din decontul de tva.
Si a doua varianta ar fi ca se inregistreaza intreaga valoare inclusiv tva pe 623 ca si cum ar fi fost o achizitie pe baza de bon fiscal.
Care este varianta corecta?
Va multumesc anticipat
Prima ar fi ca se inreg. achizitia cu tva deductibila in mod normal si ar aparea asa in jurnal si apoi se face nota 635=4426. Dar, in acest caz n-ar mai fi egalitate intre tva deductibila din jurnalul de cumparari si tva deductibila din decontul de tva.
Si a doua varianta ar fi ca se inregistreaza intreaga valoare inclusiv tva pe 623 ca si cum ar fi fost o achizitie pe baza de bon fiscal.
Care este varianta corecta?
Va multumesc anticipat
Nu e nicio problemă. Confirmă şi treci mai departe. Deşi eu aş merge pe 635=4427. Un astfel de articol îţi va duce suma în jurnalul de vânzări şi o va prelua în decont la partea de colectat.Altfel 635=4426 nu îţi va trece suma în decont şi va trebui să o treci manual.
Sau îţi creezi un cont intermediar 999 bifuncţional şi înregistrezi astfel:
4426=999 în roşu cu suma respectivă şi confirmi că e ok să lucrezi cu conturi de TVA direct şi
635=999 cu suma în negru
Dacă ai fi înregistrat direct 4426=635 în roşu ar fi o mică problemă cu închiderea conturilor de cheltuieli
Sau îţi creezi un cont intermediar 999 bifuncţional şi înregistrezi astfel:
4426=999 în roşu cu suma respectivă şi confirmi că e ok să lucrezi cu conturi de TVA direct şi
635=999 cu suma în negru
Dacă ai fi înregistrat direct 4426=635 în roşu ar fi o mică problemă cu închiderea conturilor de cheltuieli
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.