calculul diferentelor de curs valutar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
florescuo

calculul diferentelor de curs valutar

#1 Mesaj de florescuo »

am incasari din strainatate in euro care le incasez la diverse cursuri si calculez diferentele fata de cursul la care s-a creat creanta 4111.Problema care apare este cand schimb din valuata din cont si o transfer in contul in lei.Schimbule se face la cursul X dar fata de ce curs fac diferenta....am inteles ca se evalueaza prin FIFO LIFO SAU CMP....dar eu am preluat firma si nu ma apuc acum sa vad ce cursuri erau la toate incasarile . Eu m-am gandit ca la fiecare schimbare de valuta sa reevaluez disponibilul din cont la cursul bnr al zilei ...astfel avand toata valuta la acelasi curs si fac diferenta de curs intre cursul bnr din ziua respectiva si cursul la care schimba banca.
Te impiedica vreo lege sau reglementare sa evaluezi disponibilul de cate ori vrei .... pt ca la final rezultatul e la fel ca se regularizeaza pana la urma....singura chestie care apare este ca sunt alte rulaje pe 665 si 765 dar difernta intre ele da la fel. Multumesc :o

ciuleil203

#2 Mesaj de ciuleil203 »

FIFO,LIFO,CMP din configurare societati, nu se refera la diferente de curs valutar.Le-ai cam incurcat.
Ciulei

florescuo

#3 Mesaj de florescuo »

scrie in regulamentul contabil ca se folosesc metodele fifo lifo cmp specifice stocurilor.... nu am incurcat nimic..... 8)

parvun

#4 Mesaj de parvun »

poate ca nu inteleg eu bine problema dar...
- incasezi 4111 in valuta => diferente de curs
- prin licitatie schimbi valuta in lei => diferenta intre ceea ce pleaca din valuta si ceea ce intra in lei (intre cursul licitatie si cel al bnr) nu mai nici o treaba cu 4111
iar aici , in 5124, se face la sf anului o reevaluare la cursul bnr si ai alte diferente.
in rest, nu vad problema, de ce trebuie sa cauti cursul facturilor/incasarilor lui 4111

Scrie răspuns