cum se calculeaza dif de curs valutar

florescuo

cum se calculeaza dif de curs valutar

#1 Mesaj de florescuo »

va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi cu atentie mesajul meu :D
va prezint urmatoarea situatie:
am preluat firma cu un sold in valuta de 10000 E....care e format din mai multe incasari la diverse cursuri ... care eu nu le stiu.... m-am gandit sa reevaluez soldul la inceputul lunii la care am preluat eu firma ca sa am valuta in contabilitate la acelasi curs 3 RON(nu stiu daca e corect).Dupa care am o incasare de 1000 E sa zicem la cursul BNR de 2 RON....acum am in sold doua mase de valuta la doua cursuri diferite....eu m-am gandit sa reevaluez iar soldul ca sa am acelasi curs(nu stiu daca asa se face ... dau cu parerea) dar sa presupunem ca nu-l reeval. , si schimb 2000 E in lei la cursul bancii 1 RON....
fac diferenta de curs intre 1 RON si cursul la care am eu valuta inreg.( care o sa fie 1000 E la curs 3 ron si 1000 E la curs 2 ron ca nu e toata la acelasi curs ...ar fi fost daca reeval soldul) ? sau nu fac nici o diferenta si scad pur si simplu din contabilitate 2000 E * 1RON cursul la care imi schimba banca, adica (prin 581)5121=5124... 2000 RON si la sfarsit de luna reevaluez soldul si calculez diferenta intre cat am eu sold pe 5124 in lei si soldul in valuta din extras la cursul bnr din ultima zi a lunii?
Initial am crezut ca ar trebui sa dea aceeasi diferenta si intr-un caz si altul....ca pana la urma diferentele care in primul caz le-ai inregistra pe parcursul lunii s-ar regasi cand ai reevalua soldul la sfarsit si l-ai compara cu soldul de la inceput.....dar am calculat si nu prea mi-a dat egal....poate am gresit eu la calcule... voi ce parere aveti? voi cum stiti ca se face?....sau cum faceti...sau cum credeti ca s-ar face? PS: chestia ca sa folosesti metodele fifo lifo sau cmp cum spune cartea :shock: , ca sa scoti valutele care le ai in sold la diverse cursuri nu pot sa o fac ca nu stiu eu ce mi-a lasat vechiul contabil in sold la ce cursuri .... plus ca mi se pare destul de greoi.. :wink:

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

valuta se reevalueaza la cursul de la data reevaluarii
de obicei la sfarsitul lunii
sincer eu nu am auzit sa folosesti fifo pt reevaluare valuta
in ce carte scrie? :shock:

florescuo

#3 Mesaj de florescuo »

nu mai stiu in ce carte de pe la facultate ... dar era recomandat nu obligatoriu.....dar hai sa te mai intreb ceva desi e off topic....fac in cursul lunii o serie de cheltuieli de protocol care le inscriu in jurnalul de cumparari,cand calculez impozitul pe profit o parte din chelt de protocol devin neded si implicit si tva -ul aferent lor devine nedeductibil....unde trec in decont tva-ul asta devenit neded?.....sau trec decat in decont tva-ul ramas deductibil dar care nu va fi acelasi cu total coloana tva din jurnalul de cumparari deoarece o parte din acela a devenit neded?.....trebuie sa existe egalitate intre ele ? :?:

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

tva de la protocol se trece la nedeductibil la sfarsit de an

Scrie răspuns