SRL D
SRL D
Buna ziua stimati colegi, stie cineva daca e grea contabilitatea de tinut la un SRL D? Are cineva asa ceva?Ce este diferit de un SRL ,va rog daca aveti bunavointa sa-mi dati cateva detalii,chiar nu am auzit inca de asa ceva!Pot tine contabilitatea in saga c? Multumesc ,cu respect.
Re: SRL D
Multumesc in primul rand,banuiesc ca se pot configura salariatii ,si care sunt reducerile la contrubutii la primii 4 salariati ?Firma e fara Tva ,e vreo problema? Si daca acum au iesit actele de la registru va fi platitoare de imp.micro ? stiti cumva?
Sigur ca se pot configura! CAS 20.8% nu se plateste pt. ei. nu sunt primii 4....e vorba de oricare 4 angajati. Asta cu TVA-ul .....firma mea e platitoare dar nu vad o problema daca nu e. Nu sunt sigura dar cred ca da, va fi microintr.
-
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti la SRL D la ce contributii au scutire doar la contributia pt pensii?? sau si somaj si sanatate??
deoarece conform Legii 6/2011 art.5 lit c este specificata scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
Eu inteleg de aici ca este vorba de contributie angajator la fondul de pensii -CAS
Multumesc anticipat pentru parerile voastre
Va rog sa-mi spuneti la SRL D la ce contributii au scutire doar la contributia pt pensii?? sau si somaj si sanatate??
deoarece conform Legii 6/2011 art.5 lit c este specificata scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
Eu inteleg de aici ca este vorba de contributie angajator la fondul de pensii -CAS
Multumesc anticipat pentru parerile voastre
-
Tocmai am vorbit la OTIMMC si mi-au confirmat ca este vorba doar
de contributia pentru asigurari sociale datorata de angajator celelalte
contributii de sanatate si somaj trebuie platite
Va doresc o zi frumoasa!!!
de contributia pentru asigurari sociale datorata de angajator celelalte
contributii de sanatate si somaj trebuie platite
Va doresc o zi frumoasa!!!