Foaie de parcurs tir
Foaie de parcurs tir
O firma de transport care are in parcul auto doar tiruri trebuie sa intocmeasca foaie de parcurs pentru deductibilitatea 100 % a cheltuielilor aferente acestora ? Multumesc pentru raspunsuri
Re: Foaie de parcurs tir
eu zic ca nu . Ai destule documente de transport justificative ca sa arati ca nu te-ai plimbat cu TIR-ul prin centru 

Nu am tinut pana acum evidenta unei firme de transport . Ai putea sa spui, te rog, ce documente contabile primare se intocmesc ?
Eu stiu de ordinul de deplasare si decontul de cheltuieli . Deplasarile se fac in baza unui contract.
Eu stiu de ordinul de deplasare si decontul de cheltuieli . Deplasarile se fac in baza unui contract.
Am avut control fiscal in luna mai pt o int. ind. cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfuri,si mi-au zis inspectorii ca pt a deduce 100% combustibilul trebuie sa justifici cu foi de parcurs.
Din pacate pentru birocratie, au dreptate. Si din avantaj pentru fiscalitate.
Trebuie facute foi de parcurs si FAZ-uri. Mai "jonglati" consumul din categoriile de drum si din tonaje.
Si nu uitati sa cereti si bani pentru asta.
Trebuie facute foi de parcurs si FAZ-uri. Mai "jonglati" consumul din categoriile de drum si din tonaje.
Si nu uitati sa cereti si bani pentru asta.
De ce "și FAZ-uri". Care e reglementarea fiscală în acest sens? De foaie de parcurs nu zic, deși aș putea, dar FAZ?cernatv scrie:Trebuie facute foi de parcurs si FAZ-uri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Foile de parcurs cuprind o detaliere a numărului de kilometri parcurşi pentru fiecare autovehicul în parte, făcând în acelasi timp o legătură între numărul de kilometri declaraţi ca şi efectuaţi şi kilometrajul maşinii. E vorba de kilometri efectivi.
Fişa de activităţi zilnice realizează o legătură între numărul de kilometri parcurşi efectiv, detaliaţi în foile de parcurs, şi consumul de combustibil. Consumul de combustibil este urmărit în mod dual şi anume consumul efectiv – determinat pe baza existentului, a alimentărilor şi a restului rămas în rezervor, şi consumul normat calculat potrivit prevederilor legale prin aplicarea coeficientului de categorie de drum si tonaje.
Pe FAZ-uri se tine si evidenta celorlalte consumabile: uleiuri de X-feluri, anvelope.
Chiar crezi ca tin cu "ursul"? Dimpotriva. Dar sunt trecut prin controale fiscale si audituri.
Apropo si de ultima ta postare pe blog (10.06.2013). Incercam sa mai eliminam (cu pretul erodarii resursei umane) din factorii care duc la recalculari de tva si de impozit pe profit.
Fişa de activităţi zilnice realizează o legătură între numărul de kilometri parcurşi efectiv, detaliaţi în foile de parcurs, şi consumul de combustibil. Consumul de combustibil este urmărit în mod dual şi anume consumul efectiv – determinat pe baza existentului, a alimentărilor şi a restului rămas în rezervor, şi consumul normat calculat potrivit prevederilor legale prin aplicarea coeficientului de categorie de drum si tonaje.
Pe FAZ-uri se tine si evidenta celorlalte consumabile: uleiuri de X-feluri, anvelope.
Chiar crezi ca tin cu "ursul"? Dimpotriva. Dar sunt trecut prin controale fiscale si audituri.
Apropo si de ultima ta postare pe blog (10.06.2013). Incercam sa mai eliminam (cu pretul erodarii resursei umane) din factorii care duc la recalculari de tva si de impozit pe profit.
cernatv , daca in controloale prin care ai trecut s-au facut abuzuri de catre inspectorii ANAF , aia nu inseamna ca ce zic ei e litera de lege.
FAZ-ul nu este reglementat de legea fiscala ( Codul Fiscal ) ca si o conditie pentru deducerea TVA.
FAZ-ul nu este reglementat de legea fiscala ( Codul Fiscal ) ca si o conditie pentru deducerea TVA.
cam asa e, si eu am 31 de masini si singurul lucru care ni s-a cerut la verificari au fost foile de parcurs. FAZ-ul e mai mult pt firma ca sa poata urmari una alta(alimentari, consum, etc).
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Corect. Si ajuta mult la controlul asupra propriilor soferi.
De fapt, eu nici nu am afirmat ca FAZ-ul ar fi document cerut prin legislatia fiscala.
De fapt, eu nici nu am afirmat ca FAZ-ul ar fi document cerut prin legislatia fiscala.
-
Fără FAZ, cum justificaţi consumul de combustibil? Dacă aveţi vreo soluţie mai simplă, vreau s-o ştiu şi eu, vă rog. Eu nu am găsit altă soluţie mai simplă pentru un consum de 25-40 de tone de combustibil pe lună, deşi încerc întotdeauna să găsesc cele mai simple şi clare soluţii.
pai foai de parcurs. pri sa scrii acolo km la fiecare alimentare. daca faci diferenta de km de la o alimentare la alta afli consumul la 100 de km si vezi daca au consumat peste.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Păi, ceea ce spuneţi dumneavoastră este chiar ceea ce fac eu, o centralizare a consumului şi a numărului de km parcurşi, doar că o fac în scris şi-i pun titlul "Fişa activităţii zilnice".
atunci pune-le GPS si poti lista din programul acela direct ca mai jos precum si alte rapoarte:
FAZ este asa:

iar foaia de parcurs:

Dar precizez nu e nevoie decat de foaia de parcurs pt control si verificari.
FAZ este asa:

iar foaia de parcurs:

Dar precizez nu e nevoie decat de foaia de parcurs pt control si verificari.
- balteanuc692
De unde ai luat programul asta?