inregistrare chitanta

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
chivuc

inregistrare chitanta

#1 Mesaj de chivuc »

Cum inregistrez o chitanta de la ONRC pt cazier fiscal? Am incercat direct in registrul de casa dar imi inroseste pozitia. Cum???

herganiec

Re: inregistrare chitanta

#2 Mesaj de herganiec »

... si o lasi asa. e ok.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

dinut171

#3 Mesaj de dinut171 »

o inregistrezi in intrari,cu nr. de chitanta fara sa bifezi casuta cu tva la incasare,si o treci incontul 635-cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate,ii dai apoi plata cu nr de chitanta si este OK :D :)

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Poate este vorba de "factura-chitanta" atunci se procedeaza cum zice DinuT171, dar daca este doar o chitanta atunci se introduce doar in registru de casa.

chivuc

#5 Mesaj de chivuc »

E vorrba de chitanta nu de factura-chitanta (care stiu ca se inregistreaza prin intrari). Dupa cum am spus, imi inroseste pozitia, si nu mi-o aduna la platile din ziua respectiva. Dau "detalii" si am "de platit - 20", "suma ramasa - 20" (20=suma din chitanta). Ce nu ar fi bine?

burlanf

#6 Mesaj de burlanf »

Daca o introduci direct in decont- avansuri de trezorerie - 542 si apoi inchizi decontul prin casa nu vei mai avea problema asta. Asta doar in cazul in care e chitanta simpla,nu factura-chitanta.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Domne, multă filosofie faceți pe marginea chitanței ăsteia. Păi dacă discutăm despre o simplă chitanță, atunci aceasta poate fi operată în două moduri:
- fie ca plată de furnizor, dar în acest caz trebuie să am și o factură, că altfel nu am obligația de plată
- fie direct pe cheltuieli - mai ales dacă nu am factură ce să creeze obligația de plată
Apare cu roșu în registrul de casă pentru că a fost operată prin 401. Adică lipsește obligația de plată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

:D unii au timp.. de scris. :lol:
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns