Buna ziua,
am si eu o problemuta: programul nu imi preia tva colectata>90 zile in jurnalul de vanzari si respectiv in declaratie dar in balanta da. In concluzie imi apar diferente intre jurnalul de vanzari si balanta si declaratie. Nota contabila apare in 4427. S-ar putea ca acest fapt sa se datoreze faptului ca pana in august inclusiv am fost pe tva la incasare iar din septembrie am iesit? Poate ma ajutati sa gasesc o rezolvare. Multumesc.
Tva colectata>90 zile preluata in balanta dar nu si in jurna
-
Re: Tva colectata>90 zile preluata in balanta dar nu si in j
Bine ai venit pe forum!
In mod normal n-ar trebui sa afecteze.
Modificarea ai inregistrat la "administrare" -> "configurare societati" -> "detalii impozit si TVA..."?
Totusi din ce perioada sunt acele facturi nepreluate?
In mod normal n-ar trebui sa afecteze.
Modificarea ai inregistrat la "administrare" -> "configurare societati" -> "detalii impozit si TVA..."?
Totusi din ce perioada sunt acele facturi nepreluate?
-
Multumesc de primire.
Facturile respective, doua, sunt din luna iulie. Am si alte facturi care au depasit 90 de zile dar sunt preluate in declaratie. Si da am modificat la detalii impozit si TVA. Cred ca nu sesizeaza ceva programul, nu stiu. Imi bat capul de vreo saptaman si nu am gasit nici o solutie.
Facturile respective, doua, sunt din luna iulie. Am si alte facturi care au depasit 90 de zile dar sunt preluate in declaratie. Si da am modificat la detalii impozit si TVA. Cred ca nu sesizeaza ceva programul, nu stiu. Imi bat capul de vreo saptaman si nu am gasit nici o solutie.
Daca sunt din septembrie (si nu sunt din 01.09.2013) atunci doar in octombrie se va colecta TVA-ul.
-
Facturile sunt emise in luna iulie si avand in vedere ca au ajuns la 90 zile si sunt neincasate este normal sa se colecteze tva in octombrie. Mentionez ca pana in august inclusiv am fost cu Tva la incasare si din septembrie am iesit din Tva la incasare. Problema este ca Tva colectat aferent facturilor respective apare in balanta dar nu si in declaratie sau jurnalul de vanzari, in concluzie am un tva de plata in balanta si alta suma in D300 si jurnalul de vanzari. Ma intereseaza cum pot corecta aceasta problema. Contarea apare la validare luna. Mentionez ca am si alte sume tva >90 zile care sunt preluate corect si in jurnal si in balanta.
Multumesc, poate are cineva o solutie?
Multumesc, poate are cineva o solutie?
Dați mail la SAGA. Nepreluarea acestor facturi în jurnale, după ieșirea din sistemul de TVA la încasare, nu e ok. Nu am verificat, însă vă recomand și refacerea actualizării înainte de a da mail. Reverificați după ce re-actualizați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.