va rog mult
am in contul 4551 -1000.000 lei datorie catre asociati
se poate majora capitalul social cu aceasta suma si ce acte din punct de vedere contabil ar fi necesar
va multumesc mult
majorare capital social cu datoria firmei existenta in 4551
Re: majorare capital social cu datoria firmei existenta in
Fisa contului 4551, hotarare AGA, raport expert contabil, nota contabila, balanta inaintea inregistrarii majorarii si dupa. Se duc la ORC.
si actul constitutiv actualizat
-
Cateva intrebari referitoare la documentele necesare pt majorarea cap social:
1. Fisa contului 4551 pe anul respectiv, sau de la inceputul creditarii, pe toti anii?
2. In hotararea AGA scriu ca majorez capitalul social la valoarea de ... (ex: 200 initial + 1000.000)?
3. Raportul expertului contabil ce trebuie sa contina?
4. Si nota contabila, scrisa pe o hartie trebuie dusa la Reg Com?
Multumesc anticipat.
1. Fisa contului 4551 pe anul respectiv, sau de la inceputul creditarii, pe toti anii?
2. In hotararea AGA scriu ca majorez capitalul social la valoarea de ... (ex: 200 initial + 1000.000)?
3. Raportul expertului contabil ce trebuie sa contina?
4. Si nota contabila, scrisa pe o hartie trebuie dusa la Reg Com?
Multumesc anticipat.
-
1.Fisa contului 4551 de la inceput si contractele de creditare firma care trebuie sa contina data de inceput a creditarii si data de sfarsit pentru a demonstra exigibilitatea creantei
2. In hotararea AGA treceti faptul ca majorati capitalul social prin incorporarea creantelor certe lichide si exigibile
3.Raportul de expertiza contabila trebuie sa certifice ca aceste creante sunt certe, lichide si exigibile.
Dar in primul rand trebuie sa mergeti la Registru comertului sa numeasca un expert pentru efectuarea expertizei sau sa cereti Dvs numirea unui expert daca vreti pe cineva anume.
2. In hotararea AGA treceti faptul ca majorati capitalul social prin incorporarea creantelor certe lichide si exigibile
3.Raportul de expertiza contabila trebuie sa certifice ca aceste creante sunt certe, lichide si exigibile.
Dar in primul rand trebuie sa mergeti la Registru comertului sa numeasca un expert pentru efectuarea expertizei sau sa cereti Dvs numirea unui expert daca vreti pe cineva anume.
-
Multumesc mult
-
Si as mai avea o nelamurire. Cineva mi-a zis ca, daca se acopera pierderea (soldul lui 117) din 4551 se plateste impozit 16%.
Dar daca se mareste capitalul social cu valoarea lui 4551 nu platesc nici un impozit la Finante? Doar taxele la Registru?
Dar daca se mareste capitalul social cu valoarea lui 4551 nu platesc nici un impozit la Finante? Doar taxele la Registru?