Cont furnizori de imobilizari
Cont furnizori de imobilizari
Consider ca ar fi util ca in cazul receptiilor de imobilizari, in nota contabila generata contul de furnizorului sa fie 404 si nu 401. Cred ca acest lucru ar fi posibil daca in fereastra de intrari, la momentul introducerii facturii, s-ar putea alege un tip de document (la momentul actual se poate alege factura, aviz, taxare inversa, etc), caruia sa i se asocieze un analitic al contului 404 cu terminatia aferenta codului furnizorului. Dupa aceeasi regula se genereaza analitic la conturile 408 si 418 atunci cand introducem avize. In felul acesta, daca un furnizor este si furnizor de imobilizari, nu mai trebuie sa-l introducem de doua ori in nomenclator cu conturi diferite.
Re: Cont furnizori de imobilizari
sau lasi furnizorul cu 401 si ai rezolvat problema
Sau nu!
Tocmai am in derulare un audit la un client de-al meu, iar in draftul raportului de audit s-a facut precizare expresa, ca in inregistrarile contabile nu se foloseste contul contabil 404 pentru evidentierea achizitiilor de imobilizari si prin acest lucru sunt abateri de la politicile contabile aprobate de Consiliul de administratie. Ce argument pot sa folosesc in acest sens? Ca in SAGA nu se poate! Ca in SAGA trebuie sa generez doi furnizori cu aceleasi date pentru a putea inregistra receptiile, ca apoi sa "crape"D394?
Eu ma astept ca majoritatea utilizatorilor de SAGA sa se fi intalnit cel putin odata cu astfel de situatii.
Din moment ce in cazul Avizelor primite si emise s-a gasit rezolvare, cred ca la fel se poate si in cazul facturilor de imobilizari. Nu?
Tocmai am in derulare un audit la un client de-al meu, iar in draftul raportului de audit s-a facut precizare expresa, ca in inregistrarile contabile nu se foloseste contul contabil 404 pentru evidentierea achizitiilor de imobilizari si prin acest lucru sunt abateri de la politicile contabile aprobate de Consiliul de administratie. Ce argument pot sa folosesc in acest sens? Ca in SAGA nu se poate! Ca in SAGA trebuie sa generez doi furnizori cu aceleasi date pentru a putea inregistra receptiile, ca apoi sa "crape"D394?
Eu ma astept ca majoritatea utilizatorilor de SAGA sa se fi intalnit cel putin odata cu astfel de situatii.
Din moment ce in cazul Avizelor primite si emise s-a gasit rezolvare, cred ca la fel se poate si in cazul facturilor de imobilizari. Nu?
Poti crea un furnizor simplu pe 401 si separat pentru 404 (un dupa denumirea unitatii treci "(404)").
Ca sa se poate introduce un nou tip inseamna ca ar trebui creat aprope pentru fiecare tip un nou tip pentru 404 si atunci sa nu uitatm si de 462.
Ca sa se poate introduce un nou tip inseamna ca ar trebui creat aprope pentru fiecare tip un nou tip pentru 404 si atunci sa nu uitatm si de 462.
In cazul in care un furnizor este furnizor atat de marfa cat si de imobilizari, este mai simplu sa-l cream de doua ori in nomenclator? Sa fragmentam situatia partenerului si celelalte situatii, in loc sa se genereze un cont analitic (ca in cazul contului 404 si 418), prin introducerea unui nou tip? In cazul contului 462, nu vad de ce ar trebui introdus un nou tip de document? Pentru ce operatiuni? Pentru achizitii de imobilizari de la p.f.? Nu cred ca-i cazul, deoarece p.f. poate fi doar in aceasta ipostaza furnizor.
Un exemplu frecvent in care un furnizor este atat de servicii cat si de imobilizari, este operatiunea de leasing financiar. In astfel de cazuri trebuie sa avem doi furnizori (unul pentru 401 si unul pentru 404), iar de aici apar o serie de complicatii. La intocmirea D394, la plati, la situatia partenerului, la confirmari de solduri, etc. Nu ar fi mai simplu sa avem un singur furnizor in nomenclator, iar pe acel furnizor sa avem toate operatiunile? Eu cred ca da.
Un exemplu frecvent in care un furnizor este atat de servicii cat si de imobilizari, este operatiunea de leasing financiar. In astfel de cazuri trebuie sa avem doi furnizori (unul pentru 401 si unul pentru 404), iar de aici apar o serie de complicatii. La intocmirea D394, la plati, la situatia partenerului, la confirmari de solduri, etc. Nu ar fi mai simplu sa avem un singur furnizor in nomenclator, iar pe acel furnizor sa avem toate operatiunile? Eu cred ca da.
Sa recapitulam. Eu m-am referit la modul cum este creat/cladit programul in momentul de fata si cum se poate lucra, nu ca ceea ce ai propus ar fi o idee rea.
Stiu programe unde partenerul este introdus o singura data, iar contul utilizat se adauga de meniul utilizat.
Daca ar fi asa cum propui tu, atunci nu isi mai are rostul contul analitic de la "furnizori".
Magandesc ca in loc de 418 ai fi vrut sa zici 408.
De altfel, nu stiu daca modul cum este acum creat programul s-ar putea trece la ceea ce doresti, dar daca se va putea modifica si eu m-as bucura enorm, ca nu ar trebui lucrat pe coduri diferite pentru acelasi partener, precum la fel s-ar putea proceda si la clienti.
Stiu programe unde partenerul este introdus o singura data, iar contul utilizat se adauga de meniul utilizat.
Daca ar fi asa cum propui tu, atunci nu isi mai are rostul contul analitic de la "furnizori".
Magandesc ca in loc de 418 ai fi vrut sa zici 408.
De altfel, nu stiu daca modul cum este acum creat programul s-ar putea trece la ceea ce doresti, dar daca se va putea modifica si eu m-as bucura enorm, ca nu ar trebui lucrat pe coduri diferite pentru acelasi partener, precum la fel s-ar putea proceda si la clienti.
Scuze, voiam sa scriu 408 si 418, in cazul avizelor emise catre client.
Incearca un exercitiu si introdu un aviz de la un furnizor. Va trebui sa alegi tip document "A", iar dupa ce validezi receptia, in nota contabila vei constata ca furnizorului respectiv i se aloca un analitic al contului 408 cu terminatia egala cu codul furnizorului.
Incearca un exercitiu de imaginatie prin care sa simulezi o receptie de imobilizari, la tip document sa alegi "I" de exemplu, de la imobilizari, sa validezi receptia, iar in nota contabila sa fie generat articolul contabil cu contul 404 cu terminatia egala cu codul furnizorului. Cum ar fi?
Eu cred ca foarte bine pentru toti utilizatorii.
Incearca un exercitiu si introdu un aviz de la un furnizor. Va trebui sa alegi tip document "A", iar dupa ce validezi receptia, in nota contabila vei constata ca furnizorului respectiv i se aloca un analitic al contului 408 cu terminatia egala cu codul furnizorului.
Incearca un exercitiu de imaginatie prin care sa simulezi o receptie de imobilizari, la tip document sa alegi "I" de exemplu, de la imobilizari, sa validezi receptia, iar in nota contabila sa fie generat articolul contabil cu contul 404 cu terminatia egala cu codul furnizorului. Cum ar fi?
Eu cred ca foarte bine pentru toti utilizatorii.
am inteles din prima despre ce e vorba. in program exista procedura pentru avize (cand selectezi A) asa cum ai spus, se poate printr-o procedura similara sa se faca si pentru furnizori de imobilizari, alegand a alta litera..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- balteanuc692
Eu nu inteleg care e problema cu D394... la actualizare date in declaratie te atentioneaza ca ai furnizori cu acelasi cod fiscal si daca vrei sa cumulezi furnizorii... Ca exemplu, eu am un furnizor (Titan pentru cei din Bucuresti) care aduce painea la magazin dar te poti duce si tu la fabrica sa cumperi. Cand cer un listing pe client, si ei au separat evidenta. Din aceasta cauza, si eu o tin separat dar in D394 le cumulez.
este o idee buna aceasta cu "furnizori pentru imobilizari". Si eu am avut probleme cu auditorii legat de nefolosirea contului 404.