Stimulente/ Premii
Stimulente/ Premii
Stimulentele sau premiile acordate salariatilor cum pot fi introduse in SAGA. Daca se introduc ca alte sporuri imi calculeaza si 9,5 %. De la persoana se retine doar 6,5 % si impozit iar societatea plateste normal. Gresesc ? Se poate remedia prin NC dar statul de plata este eronat Va rog un sfat .
stimulente
exista mod de calcul pt stimulente in sagab
si calculeaza corect doar sanatate si impozit la stimulente
cu stima
baciul
si calculeaza corect doar sanatate si impozit la stimulente
cu stima
baciul
Cu observaţia că bugetarii au regim aparte legat de salarizare - acolo stimulentele sunt reglementate anume. La societăţi comerciale, stimulente, premii (altele decât cele prevăzute în codul fiscal cu limită de deductibilitate), etc. se includ în venitul brut şi se impozitează normal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Stimulente
Multumesc pentru raspunsuri.
o intrebare ref la premii
sunt dealer orange. Firma Orange Romania a organizat un concurs iar salariatii mei au castigat premii in bani pe care Orange mi i-a virat in cont.
Care este regimul de impozitare? multumesc
Care este regimul de impozitare? multumesc
-
Sumele pana la 600 lei din premii sunt neimpozabile si ORANGE a procedat corect. Sumele primite se trec prin creditori diversi analitice distincte si se repartizeaza salariatilor respectivi.
Probabil ca ORANGE a judecat ca e mai usor ca firma de la care sunt acei fericiti castigatori de stimulente le va vira acestora stimulentele cuvenite.
Primirea banilor:
5121 = 461 (analitic distinct)
Distribuirea lor:
461(analitic distinct) = 5121(card)/5311
Probabil ca ORANGE a judecat ca e mai usor ca firma de la care sunt acei fericiti castigatori de stimulente le va vira acestora stimulentele cuvenite.
Primirea banilor:
5121 = 461 (analitic distinct)
Distribuirea lor:
461(analitic distinct) = 5121(card)/5311
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
@paturcai
Eu îmi cer scuze, că intervin cu un comentariu, dar iarăși ai inversat conturile. Mai degrabă e vorba de 462 și nu de 461. Conturile de activ încep să funcționeze prin a se debita
nu prin creditare. Ai înregistra prin 461 dacă ai avea de încasat de la cineva o sumă și ai stabili acel debit în sarcina unei presoane în baza unui document de creanță. Primirea banilor ar stinge acea creanță. În cazul de față nu e vorba de a avea o creanță de încasat de la cel ce-ți virează banii.
Eu îmi cer scuze, că intervin cu un comentariu, dar iarăși ai inversat conturile. Mai degrabă e vorba de 462 și nu de 461. Conturile de activ încep să funcționeze prin a se debita

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Sunt doua lucruri haioase in ceea ce ma priveste:
Am o chestiune legata de adunarea 9+5, si 9+6 pe care INTOTDEAUNA le inversez.
Si mai nou de 461 si 462. Tampitele astea de conturi.
Asa este TomaC, e mare pacat. Am sa scriu de acum in cuvinte.
Macar asa nu o sa mai gresesc.
Asa este corect este:
Primirea banilor
5121 = 462.analitic distinct
Distribuirea/plata acestora:
462.analitic distinct = 5121(card)/5311
Am o chestiune legata de adunarea 9+5, si 9+6 pe care INTOTDEAUNA le inversez.

Si mai nou de 461 si 462. Tampitele astea de conturi.

Asa este TomaC, e mare pacat. Am sa scriu de acum in cuvinte.

Macar asa nu o sa mai gresesc.
Asa este corect este:
Primirea banilor
5121 = 462.analitic distinct
Distribuirea/plata acestora:
462.analitic distinct = 5121(card)/5311
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
stimulente/premii
sunteti super OK! de cate ori va citesc raspunsurile (uneori haioase )zambesc ! Spor la treaba ! problema mea este 9+3!!!!?????(pentru paturcai)