tichete cadou

borbélye774

tichete cadou

#1 Mesaj de borbélye774 »

Buna ziua!

Salariatii aflati in concediu fara plata, pot beneficia de tichete cadou pentru Craciun? Eu zic ca nu, furnizorul zice ca da, iar patronul e de partea furnizorului. M-ar putea ajuta cineva care are experienta in acest caz?

Multumesc anticipat.

septimiuv

Re: tichete cadou

#2 Mesaj de septimiuv »

ce are una cu alta?
poti da tichete cadou si clientilor, ce faci, ii intrebi daca sunt in concediu fara plata?

tobosv790

#3 Mesaj de tobosv790 »

Ok. Asa este. Dar cand le dau clientilor cine si unde le impoziteaza? Ca sunt impozabile ca si cele de masa care se dau numai salariatilor. Multumesc!

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

depinde de valoare

tobosv790

#5 Mesaj de tobosv790 »

Corect. Dar cand se depaseste valoarea asta( cred ca 150 lei/persoana)?

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

ii impozitezi cand vin la munca

pinteae

#7 Mesaj de pinteae »

Angajatorii por acorda salariatilor, tichete cadou doar pentru cheltuieli sociale (art.2 din L193/2006). De craciun salariatii pot primi tichete cadou in limita plafonului de 150 lei/copil minor. Daca se acorda in aceasta limita, nu se impoziteaza. Parerea mea este ca un salariat care este in CFS poate primi tichete cadou in aceasta limita, deoarece acordarea tichetelor nu genereaza venit impozabil.

tobosv790

#8 Mesaj de tobosv790 »

Ok dar intrebarea era cine le impoziteaza cand le dai clientilor cum a zis @SeptimiuV?
Pentru @SeptimiuV: cine sa vina la munca, clientii carora le dau tichete cadou?

gramac921

#9 Mesaj de gramac921 »

clientul nostru , stapanu' nostru :lol:

licav804

#10 Mesaj de licav804 »

Platitorul are obligatia sa calculeze, sa declare si sa vireze impozitul.
De retinut nu are cum sa-l retina din valoarea tichetului deci va calcula 16%, la valoarea tichetului, si-l va considera o chelt nedeductibila pt societate.
Il declara in 100 la alte venituri si, in anul urmator, in 205, adica ar trebui sa aiba tabel nominal cu cei carora le ofera ca sa poata folosi CNP-ul in decl 205.
Este un subiect demn de comentat, cu atat mai mult cu cat societatile care furnizeaza aceste servicii sunt foarte agresive si prezinta eronat fiscalitatea tichetelor cadou.
Pe de alta parte, daca nu ar fi o atitudine rezervata a celor care primesc in furniza datele personale, mi se pare o solutie rezonabila ca si costuri, de a stimula PF, angajati ai colaboratorilor, spre exemplu.

tobosv790

#11 Mesaj de tobosv790 »

Da, cred ca asta e un raspuns pertinent! 8)

pinteae

#12 Mesaj de pinteae »

Clientilor poti sa le acorzi tichete sub forma unor cheltuieli de promovare. Sunt deductibile fiscal. Si paradoxal, nu trebuie sa vina la munca.
Legea 193/2006, Art. 2
(1)Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, precum şi pentru cheltuieli sociale.

apetrem

#13 Mesaj de apetrem »

Sunt ele deductibile la impozitul pe profit,
dar sunt si impozabile la persoana fizica primitoare
vezi art .78, alin 2 din CF si pct. 152 din Norme.
Marian Apetre

tobosv790

#14 Mesaj de tobosv790 »

licav804 scrie:Platitorul are obligatia sa calculeze, sa declare si sa vireze impozitul.
De retinut nu are cum sa-l retina din valoarea tichetului deci va calcula 16%, la valoarea tichetului, si-l va considera o chelt nedeductibila pt societate.
Il declara in 100 la alte venituri si, in anul urmator, in 205, adica ar trebui sa aiba tabel nominal cu cei carora le ofera ca sa poata folosi CNP-ul in decl 205.
Este un subiect demn de comentat, cu atat mai mult cu cat societatile care furnizeaza aceste servicii sunt foarte agresive si prezinta eronat fiscalitatea tichetelor cadou.
Pe de alta parte, daca nu ar fi o atitudine rezervata a celor care primesc in furniza datele personale, mi se pare o solutie rezonabila ca si costuri, de a stimula PF, angajati ai colaboratorilor, spre exemplu.
Este de gandit!!!!
DOMNILOR e o problema pe care"onorabilii" de la MF nu au"gandit-o" prea mult! Au lasat-o in"coada de peste"( va este cunoscuta expresia?)

Scrie răspuns