O firma produce prajituri in laboratorul propriu,pe care apoi le vinde pe baza de factura.
Prajiturile le inregistrez prin"operatii/productie" in gestiunea cantitativ valorica "produse finite".
Iesirea/vanzarea o fac prin "operatii/iesiri",pe baza facturilor intocmite.
Problema este urmatoarea:clientii care nu reusesc sa vanda toate prajiturile livrate/facturate de mine mi le returneaza,iar eu intocmesc facturi de "storno" .Cum trebuie sa inregistrez tehnic aceste retururi de marfa(degradata)ptr a se genera inregistrari contabile corecte si a nu denatura/reincarca stocul de produse finite si nici cel de materii prime?
Multumesc.
inregistrare marfa returnata/degradata
Re: inregistrare marfa returnata/degradata
Dacă le preluați produsele, nu se poate decât cu reîncărcarea lor în gestiune. Ulterior le puteți scădea prin operații speciale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-multumesc frumos pentru sfat,toata ziua am lucrat la "scenarii" si intradevar "operatii speciale"functioneaza corect d.p.d.v contabil,le folosesc foarte bine la scaderea din gestiune a materiilor prime degradate.
-ptr facturile de "storno" l-am "pacalit" prin inregistrare pe "nedefinit" ptr a obtine un 411 corect pe client si nici nu se mai reincarca produsele
-e mai complicat de determinat(manual) TVA-ul(nedeductibil) aferent produselor degradate,dar e bine si asa ,caci ne mentinem "vii" printre atatea"mura-n gura"
-ptr facturile de "storno" l-am "pacalit" prin inregistrare pe "nedefinit" ptr a obtine un 411 corect pe client si nici nu se mai reincarca produsele
-e mai complicat de determinat(manual) TVA-ul(nedeductibil) aferent produselor degradate,dar e bine si asa ,caci ne mentinem "vii" printre atatea"mura-n gura"
Daca lucrezi prin nedefinit, atunci nu ar mai trebui sa lucrezi cu "operatii speciale".
-corect,asa e,nu mai este nevoie de "operatii speciale",ma folosesc de acest buton doar ptr iesiri din stoc materii prime lipsa/degradate/expirate,dar care repr.kelt nedeductibile fiscal ,iar TVA-ul aferent nedeductibil