D 094 / rectificativa (?!)
-
D 094 / rectificativa (?!)
Buna ziua,
Am depus D 094, dar nu am inclus si contul 419. O pot depune pe cea corecta? Nu exista rectificativa. Cum ma sfatuiti: trimit prin posta pe cea corecta, cu copie dupa cea veche + confirmarea de primire de la ANAF? Pot trimite si dupa data de 27 ianuarie? Va multumesc.
In alta ordine de idei, va rog frumos sa ma mai sfatuiti:
- firma platitoare de TVA trimestrial, se incadreaza pentru iesire din sistemul TVA la incasare. Pana cand trebuie depusa declaratia 097 de iesire din sistem - nedepasire plafon 2.250.000 lei. Am citit pe blog, ca in acest caz nu trebuie depusa 097 pana la 27.01.2013, caci iesirea se va face dupa primul trimestru. Deci care este termenul de depunere, in acest caz. Multumesc.
Am depus D 094, dar nu am inclus si contul 419. O pot depune pe cea corecta? Nu exista rectificativa. Cum ma sfatuiti: trimit prin posta pe cea corecta, cu copie dupa cea veche + confirmarea de primire de la ANAF? Pot trimite si dupa data de 27 ianuarie? Va multumesc.
In alta ordine de idei, va rog frumos sa ma mai sfatuiti:
- firma platitoare de TVA trimestrial, se incadreaza pentru iesire din sistemul TVA la incasare. Pana cand trebuie depusa declaratia 097 de iesire din sistem - nedepasire plafon 2.250.000 lei. Am citit pe blog, ca in acest caz nu trebuie depusa 097 pana la 27.01.2013, caci iesirea se va face dupa primul trimestru. Deci care este termenul de depunere, in acest caz. Multumesc.
Re: D 094 / rectificativa (?!)
1. Care este legatura intre ct. 419 si D094?
2. 25.03.2014 si iesi cu 01.04.2014. Dar e preferabil sa o depui mai repede, sa o opereze ANAF-ul in bazele lor de date.
2. 25.03.2014 si iesi cu 01.04.2014. Dar e preferabil sa o depui mai repede, sa o opereze ANAF-ul in bazele lor de date.
-
In declaratia cifrei de afaceri, am luat in considerare totalul din balanta (704 si 707), iar SAGA automat in declaratia 094 preia si 419.cernatv scrie:1. Care este legatura intre ct. 419 si D094?
Deci este depusa eronat. Cum ma sfatuiti sa procedez pentru a depune rectificativa?
Va multumesc.
las-o asa ca nu se uita nimeni pe declaratiile astea
Cum procedez daca am depus-o eronat? Depun una noua pana pe data de 27.01.2015?
-
Mai bine intreaba la ANAF si ne spui si noua aici pe forum.
Nu exista rectificativa la 094 si nici norme cu privire la situatia in care se doreste modificarea declaratie depuse initial.
Nu exista rectificativa la 094 si nici norme cu privire la situatia in care se doreste modificarea declaratie depuse initial.
Va prezint extras din Codul Fiscal si din Normele metodologice referitor la cifra de afaceri pt.Decl.094:
ART. 156^1 Perioada fiscală-Extras din Codul Fiscal
(1) Perioada fiscală este luna calendaristică.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), perioada fiscală este trimestrul
calendaristic pentru persoana impozabilă care in cursul anului calendaristic precedent a
realizat o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere şi/sau
neimpozabile in Romania conform art. 132 şi 133, dar care dau drept de deducere conform
art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro al cărui echivalent in lei
se calculează conform normelor, cu excepţia situaţiei in care persoana impozabilă a efectuat
in cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achiziţii intracomunitare de
bunuri.
ART. 156^1-extras din Normele metodologice:
80. (1) In sensul art. 156^1 alin. (2) din Codul fiscal, in orice situaţie, echivalentul in lei
al plafonului de 100.000 euro se determină pe baza cursului de schimb comunicat de Banca
Naţională a Romaniei valabil pentru data de 31 decembrie a anului precedent, inclusiv
pentru persoanele impozabile care solicită inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153
din Codul fiscal in cursul anului. La determinarea cifrei de afaceri prevăzute la art. 156^1
alin. (2) din Codul fiscal se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri incasate sau
neincasate şi alte facturi emise inainte de data livrării/prestării pentru operaţiunile
prevăzute la art. 156^1 alin. (2) din Codul fiscal.
ART. 156^1 Perioada fiscală-Extras din Codul Fiscal
(1) Perioada fiscală este luna calendaristică.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), perioada fiscală este trimestrul
calendaristic pentru persoana impozabilă care in cursul anului calendaristic precedent a
realizat o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere şi/sau
neimpozabile in Romania conform art. 132 şi 133, dar care dau drept de deducere conform
art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro al cărui echivalent in lei
se calculează conform normelor, cu excepţia situaţiei in care persoana impozabilă a efectuat
in cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achiziţii intracomunitare de
bunuri.
ART. 156^1-extras din Normele metodologice:
80. (1) In sensul art. 156^1 alin. (2) din Codul fiscal, in orice situaţie, echivalentul in lei
al plafonului de 100.000 euro se determină pe baza cursului de schimb comunicat de Banca
Naţională a Romaniei valabil pentru data de 31 decembrie a anului precedent, inclusiv
pentru persoanele impozabile care solicită inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153
din Codul fiscal in cursul anului. La determinarea cifrei de afaceri prevăzute la art. 156^1
alin. (2) din Codul fiscal se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri incasate sau
neincasate şi alte facturi emise inainte de data livrării/prestării pentru operaţiunile
prevăzute la art. 156^1 alin. (2) din Codul fiscal.
Spui ca SAGA preia automat in CA ce ai in 419 :in 419 in debit ai ce ie in creditul cls.7.Nu ai inregistrata factura de avans
419=704 (707)?!
Eu cred ca D.094 nu e depusa eronat, doar daca tu ai o alta inregistrare contabila facuta prin 419.
419=704 (707)?!
Eu cred ca D.094 nu e depusa eronat, doar daca tu ai o alta inregistrare contabila facuta prin 419.
Preia și 419 pentru că așa zice codul fiscal. Nu se înregistrează 419=704 sau mai știu eu cum. Că nu e corect. Și nu de asta ia 419 în considerare ci pentru că avansurile facturate cu TVA sunt operațiuni impozabile din punct de vedere a TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
pt.Tomac : Zici tu "Nu se înregistrează 419=704 sau mai știu eu cum. Că nu e corect".
-Te rog sa scrii tu monografia contabila corecta!
Eu stiu foarte bine ca o factura de avans client se inregistreaza asa:
419 = %
cls.7
4427
inacasarea facturii de avans 5121=419
emiterea facturii finale 4111= % (cu suma totala)
cls.7
4427
419 = cls.7 (in rosu) aferenta fc.de avans
419 = 4427 (in rosu) aferenta fc.de avans
Si vreau sa-ti spun ca nici-un reprezentant de la controalele avute, nu au zis ca e incorect.
-Te rog sa scrii tu monografia contabila corecta!
Eu stiu foarte bine ca o factura de avans client se inregistreaza asa:
419 = %
cls.7
4427
inacasarea facturii de avans 5121=419
emiterea facturii finale 4111= % (cu suma totala)
cls.7
4427
419 = cls.7 (in rosu) aferenta fc.de avans
419 = 4427 (in rosu) aferenta fc.de avans
Si vreau sa-ti spun ca nici-un reprezentant de la controalele avute, nu au zis ca e incorect.
Nu știți bine. Defel.
Să vă dau un exemplu: încasați avans pentru livrarea unor bunuri. În decembrie. Bunurile nu le aveți, urmează să vă sosească? Așa ca idee, de ce ați înregistra pe venituri avansul? Dar dacă se răzgândește clientul? Nu ați făcut corect și controalele nu au băgat de vină pentru că...e treaba lor.
Nu vreau să vă scriu monografia. Consultați OMFP 3055/2009 și 1802/2014.
Să vă dau un exemplu: încasați avans pentru livrarea unor bunuri. În decembrie. Bunurile nu le aveți, urmează să vă sosească? Așa ca idee, de ce ați înregistra pe venituri avansul? Dar dacă se răzgândește clientul? Nu ați făcut corect și controalele nu au băgat de vină pentru că...e treaba lor.
Nu vreau să vă scriu monografia. Consultați OMFP 3055/2009 și 1802/2014.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eu va apreciez f.mult, dar, nu mai fiti atat de sigur : am avut controale pe aceasta linie : inregistram 5121 = 472 (cand funtionau facturile proforma), sau cand aveam fc.de avans 5121=%
419
4428
dar s-a impus factura de avans in momentul incasarii avansului tocmai ca statul sa mai castige niste bani din TVA si impozit aferent venit - se merge pe principiul "orice venit se impoziteaza". Asa ca nu ma mai trimiteti la ordinul 3055 sau 1802 ca stiu bine ce vorbesc.
419
4428
dar s-a impus factura de avans in momentul incasarii avansului tocmai ca statul sa mai castige niste bani din TVA si impozit aferent venit - se merge pe principiul "orice venit se impoziteaza". Asa ca nu ma mai trimiteti la ordinul 3055 sau 1802 ca stiu bine ce vorbesc.
@pomparaus
Inregistrarile contabile privind avansul sunt total eronate.
Si eu recomand recitirea normelor legale: 3055 sau 1802 ...
De monografii este plin internetul:
http://tribunaeconomica.ro/blog/?p=855
http://contabilul.manager.ro/a/2692/con ... rilor.html
https://expertsoftwarecompany.wordpress ... nizorilor/
Inregistrarile contabile privind avansul sunt total eronate.
Si eu recomand recitirea normelor legale: 3055 sau 1802 ...
De monografii este plin internetul:
http://tribunaeconomica.ro/blog/?p=855
http://contabilul.manager.ro/a/2692/con ... rilor.html
https://expertsoftwarecompany.wordpress ... nizorilor/
Marian Apetre
Programul Saga duce in Cifra de afaceri ce este in 419 : de aici rezulta ca vede valoarea care este in debitul contului 419 ca pe un venit. Logic ca vede factura de avans ca fiind inregistrata 419=cls.7+tva, ca stim cu totii ca CA este alcatuita din total cls.7.
Colegii au dreptate!Faceţi o probă cu o încasare facturare fictivă de avans fără să-l duceţi pe venituri şi vedeţi în D094 cum apare!
Şi da, cu toţii ştim că CA nu este alcătuită mereu din totalul conturilor din clasa 7!
Şi da, cu toţii ştim că CA nu este alcătuită mereu din totalul conturilor din clasa 7!

Ultima oară modificat Lun Ian 26, 2015 1:59 pm de către ferenta, modificat de 2 ori în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!