registru de evidenta fiscala

fartana739

#1 Mesaj de fartana739 »

Registrul de evidenta fiscala privind impozitul pe profit trebuie sa fie listat si a atasat la actele contabile?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Trebuie completat cel pe care l-ai cumpărat de la fisc. Cel listat din Saga te ajută la completare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fartana739

#3 Mesaj de fartana739 »

Multumesc.

lakaszg677

#4 Mesaj de lakaszg677 »

de unde se listeaza registrul fiscal eu nu il gasesc

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Operaţii - Închidere lună - Pagina Impozit pe profit - butonul Tipărire.

lakaszg677

#6 Mesaj de lakaszg677 »

la mine nu vad imp.pe profit desi sunt platitoare de imp. pe profit trebuie sa setez ceva inainte la mine este imp.pe venit unde ai spus sa merg la reg.fiscal

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Debifează opţiunea Microintreprindere din Administrare - Configurare societăţi.

topant

#8 Mesaj de topant »

tomac scrie:Trebuie completat cel pe care l-ai cumpărat de la fisc. Cel listat din Saga te ajută la completare.
Ordin nr. 1857/2006

din 06/11/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 954 din 27/11/2006

pentru modificarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 870/2005 privind Registrul de evidenţă fiscală

În temeiul art. 11 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
în baza dispoziţiilor pct. 15 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului II din Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

Art. I. - Articolul 12 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 870/2005 privind Registrul de evidenţă fiscală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 549 din 28 iunie 2005, cu completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (1), contribuabilii înregistraţi ca plătitori de impozit pe profit pot ţine Registrul de evidenţă fiscală în formă electronică, cu respectarea modelului şi conţinutului prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin.
(2) Derogarea se acordă conform competenţelor de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti şi Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, cu respectarea condiţiilor prevăzute la lit. G şi H din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.850/2004 privind registrele şi formularele financiar-contabile."
Art. II. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu

Bucureşti, 6 noiembrie 2006.
Nr. 1.857.
" In fiecare om s-a intrupat spiritul, in fiecare sufera creatia, in fiecare se crucifica un Mantuitor. ( Hesse)

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Corect, dar vreau să văd câţi respectăm condiţiile de la lit.G şi H din OMFP 1850/2004.

topant

#10 Mesaj de topant »

tomac scrie:Corect, dar vreau să văd câţi respectăm condiţiile de la lit.G şi H din OMFP 1850/2004.
Cand ai dreptate,ai dreptate :lol:
" In fiecare om s-a intrupat spiritul, in fiecare sufera creatia, in fiecare se crucifica un Mantuitor. ( Hesse)

avramg

#11 Mesaj de avramg »

Am observat la reg de ev fiscala ca nu se calculeaza corect chelt de protocol deductibile.
Corect este profit brut+ch impozit profi-ch de protocol...in calculul din SAGA nu scade pe 623 inainte de a aplica acel 2%

apetrem

#12 Mesaj de apetrem »

La mine-l scade.
Mai verifica odata.

septimiuv

#13 Mesaj de septimiuv »

mie imi calculeaza bine
total venituri-total cheltuieli+691+623
trebuie adunat 623, nu scazut

topant

#14 Mesaj de topant »

Codul fiscal:
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
a) cheltuielile de protocol în limita unei cote de 2% aplicată asupra diferenţei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile şi totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decât cheltuielile de protocol şi cheltuielile cu impozitul pe profit;

Norme metodologice:
33. Baza de calcul la care se aplică cota de 2% o reprezintă diferenţa dintre totalul veniturilor şi cheltuielile înregistrate conform reglementărilor contabile, la care se efectuează ajustările fiscale. Astfel, din cheltuielile totale se scad cheltuielile cu impozitul pe profit curent şi amânat, cheltuielile de protocol, cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, iar din totalul veniturilor se scad veniturile neimpozabile.

avramg

#15 Mesaj de avramg »

deci am avut dreptate ca 623 se scade inainte de a se aplica cota de 2% pentru a determina chelt de protocol deductibile........

Scrie răspuns