stat de plata

cirsteal53

stat de plata

#1 Mesaj de cirsteal53 »

se poate cumva defalca pe statul de plata sporurile pentru ore suplimentare?
de exemplu spor de weekend este de 5% si cel de ore suplimetare 75%
acum aceasta detaliere se face numai pe fluturas. Se poate face si pe statul de plata ? multumesc

tomac

Re: stat de plata

#2 Mesaj de tomac »

Nu, nu se poate.
Trebuie să înțelegeți un lucru simplu: dacă s-ar face un stat de plată ce să conțină câte o coloană distinctă pentru fiecare tip de spor, atunci cineva ar trebui să se ocupe numai de personalizarea statelor de salarii. De aceea și MF a dat niște norme clare legate de documentul numit state salarii și a reglementat conținutul minim obligatoriu al acestuia.
În ciuda oricăror opinii, codul muncii nu stabilește nici formatul statelor de salarii și nici conținutul obligatoriu ori nivelul de detaliere al acestuia. Ca urmare orice solicitare din partea unor inspectori mai mult sau mai puțin zeloși din partea ITM dacă este bazată pe codul muncii este nu doar neavenită ci, mai mult, ilegală. ITM nu poate solicita întocmirea unui document (contabil în esență) cu un alt conținut decât cel prevăzut de norma contabilă. Dacă mi se cere să fac dovada plății unor sporuri nu înseamnă că trebuie să modific statul de salarii. Pot face dovada cu orice document emis de firmă ce să dovedească plata lor. În program există o situație drtaliată a sporurilor permanente.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

herganiec

Re: stat de plata

#3 Mesaj de herganiec »

pe fluturasi se vad sporurile separat. listati unu exemplar in plus si anexati la stat.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns