Transfer date

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
trifanm500

Transfer date

#1 Mesaj de trifanm500 »

Buna ziua,am o problema ,poate ma puteti ajuta.
Recent m-am angajat la o firma care are un alt program de contabilitate,mai vechi,si as dori sa c umpar programul SAGA pentru contabilitate si stocuri. Eu am contract cu dvs. pentru contabilitate,din anul 2008. Am descarcat SAGA ,am configurat societatea,dar balanta trebuie sa o introduc manual ,mai ales ca sunt foarte multe erori,pe care as vrea sa le corectez(au fost folosite conturile sintetice ca si analitice,etc.).Dupa ce am introdus toate sumele din balanta la 31.12.2013,cu analitice si sintetice ,am observat ca mi-a dublat valorile,deci la total a adunat si totalul din sintetic si a adunat si toate analiticile. Poate nu am facut ceva corect,nu stiu,dar ma preseaza si timpul,deoarece am preluat contabilitatea de 3 zile si nu are nici bilant,nici 101.
Va rog sa-mi spuneti in ce mod pot prelua datele pentru a avea o evidenta corecta.
Multumesc,
:P Astazi este ziua mondiala a fericirii,deci sa fim fericiti !

gramac921

Re: Transfer date

#2 Mesaj de gramac921 »

cand preiei balanta ...introdu DOAR analiticele ...sintetice nu :)
Alea le va calcula SAGA .

trifanm500

#3 Mesaj de trifanm500 »

Multumesc ,dar mai am niste intrebari.
Am spus ca am preluat o firma de constructii si vom lucra 2 contabile, bineinteles pe 2 calculatoare.Vreau ca programul sa fie in retea,spun bine? Ce trebuie sa fac ?
Multumesc,

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

Se poate fara probleme...unul o sa.fie.server celalalt statie de lucru
Cititi in helpul SAGA configurarea pentru lucrul in retea
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

trifanm500

#5 Mesaj de trifanm500 »

Buna,tot referitor la preluarea de date mai am o problema. In balanta pe care am preluat-o contul 4011 si contul 4111 nu aveau conturi analitice.Mai exact,nu prea inteleg modul de lucru al acelui program,furnizorii sau clientii au fise,dar in momentul in care listez balanta analitica,imi apare doar 4011,sau 4111..... cu soldurile si rulajele aferente,fara a avea insirate toate conturile analitice.Am reusit sa preiau soldurile manual,lucrand simultan pe cele 2 calculatoare,deoarece daca am setat "fisele analitice pentru 01.01.2013-31.12.2013,au fost preluate,fara sa se include in sold si soldul initial.unde era,de la anul 2012. Am introdus fiecare analitic,cu rulaje si solduri,direct in balanta preluata,in configurare societati,preluare balanta. Fiind un volum mare de lucrari,am fost nevoita sa introduc luna feb.2014,intre timp,si acum furnizorii introdusi direct in bal.de preluare nu imi apar in fisierul de furnizori.Am vreo posibilitate sa preiau cumva acei furnizori-clienti,sa nu fiu nevoita sa-i introduc separat pe fiecare in fisierul aferent ? Poate par putin incurcata,chiar sunt,poate ma ajuta cineva. Va multumesc,duminica placuta :?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Din cate stiu in manualul de utilizare s-a mentionat frumos ca in prima faza se introduc partenerii se introduc la "furnizori"/"clienti" si doar dupa acea se introduc sumele la "preluare data contabile" si nu se introduc manual in planul de conturi.
Totusi cum ai creat furnizorii (atentie mare ca nu trebuie sa lucrezi cu 4011, ci cu 401)?
401.00001
401.00002
... si tot asa?

trifanm500

#7 Mesaj de trifanm500 »

Da am creat asa 401.00001,etc. .Da,stiu ca asa scrie in manual,insa programul din care fac preluarea este in DOS,un program din 1994,cu "unele imbunatatiri",dar departe de a fi la zi cu cerintele. Cine a lucrat inainte a folosit conturile sintetice drept analitice,si multe alte chestii care nici nu mai merita discutate.Pana sa ajung la fisele analitice am fost nevoita sa fac asa cum am descris mai sus,stiu ca nu este corect,dar din pacate o astfel de preluare implica foarte mult timp ,pe care eu nu il am,deoarece sunt foarte multe erori in programul vechi si pentru a exista un bilant corect,trebuie cautate sursele acestor erori.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Ca sa poti importa furnizori/clienti ar trebui sa faci un export de furnizori/clienti de test sa editezi dbf-ul si sa-l completezi, dupa care sa faci un import.
Daca nu, atunci ramane sa introduci manual furnizorii/clientii, numai sa fii atent sa nu te incurci, ca atunci va fi cam nasol.

Scrie răspuns