Verificare terti inactivi
Verificare terti inactivi
Intr-o versiune anterioara a programului(ca perioada aprox. mai 2013) la verificarea furnizorilor/clientilor aparea si starea sa fiscala, de ex. daca era inactiv( am avut un client, la care pe langa toate datele de inregistrare era si informatia ca este inactiv din data de....).
Astazi am introdus un furnizor;am dat verificare, totul parea OK; cand am verificat de curiozitate pe site-ul ANAF la " Registrul contribuabililor inactivi/reactivaţi" acest furnizor a aparut ca este inactiv din 2012.
Programul nu mai face oare si aceasta verificare?
Astazi am introdus un furnizor;am dat verificare, totul parea OK; cand am verificat de curiozitate pe site-ul ANAF la " Registrul contribuabililor inactivi/reactivaţi" acest furnizor a aparut ca este inactiv din 2012.
Programul nu mai face oare si aceasta verificare?
Re: Verificare terti inactivi
se pare ca aceasta informatie nu o furnizeaza ( daca e inactiv au ba)
doar suspendarea de la ORC.

Atunci timit o sugestie echipei SAGA
.

ar fi un lucru bun...sustin ideea 

-
Si eu sustin ideea 

Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
Sustin si eu .
Mai este problema si cu firmele care au renuntat la sistemul TVA la incasare in 2014 in special incepand cu 01.02.2014. In Saga nu se vede modificarea respectiava si atunci trebuie sa verificam pe ANAF ;
Si "bomboana" de pe ....
Am avut si situatia in care firma depusese 097 pt iesirea din sistem cu 01.02.2014 dar acesta nu fusese operata in baza de date a celor de la finante !!!!!!!!!
Mai este problema si cu firmele care au renuntat la sistemul TVA la incasare in 2014 in special incepand cu 01.02.2014. In Saga nu se vede modificarea respectiava si atunci trebuie sa verificam pe ANAF ;
Si "bomboana" de pe ....
Am avut si situatia in care firma depusese 097 pt iesirea din sistem cu 01.02.2014 dar acesta nu fusese operata in baza de date a celor de la finante !!!!!!!!!
eu la care firme am verificat ca au iesit de la 01.02.2014 din sistem , apar modificarile si in Saga .
Raspunsul echipei SAGA: "nu avem solutie tehnica ptr. verificarea automata a persoanelor juridice inactive".
-
Pai daca nu au solutie sa foloseasca alt"preparat" sau "detergent tehnic"...
.Sunt sigur,Saga va gasi totusi o rezolvare...

Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
Cei de la ANAF ar trebui sa puna la dispozitie baza de date si ar trebui gasit o solutie de a face update la acea baza de date.
Intr-un fel asa este cam greu sa oferi o lista.
Daca cei de la ANAF ar dorii sa se poate face usor aceasta verificare atunci n-ar fi probleme, acum sau nu se doreste sau nu gasesc o solutie sa faca acest lucru.
Intr-un fel asa este cam greu sa oferi o lista.
Daca cei de la ANAF ar dorii sa se poate face usor aceasta verificare atunci n-ar fi probleme, acum sau nu se doreste sau nu gasesc o solutie sa faca acest lucru.
Exista la un moment dat o listă excel cu cei inactivi, o arhivă. Cred că mai există și acum dar nu mai este actualizată. Cei de la ANAF au registru on-line ce poate fi consultat dar consultarea se face cod cu cod după introducerea acelui cod CAPTCHA. NU au bază de date ce să fie consultată automat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.