Jurnal tva

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vladarl345

Jurnal tva

#1 Mesaj de vladarl345 »

Va rog daca stie cineva.In jurnalul pt.cumparari luna martie 2014-la un furnizor apar 5 facturi in coloana operatiuni neexigibile cod.referinte 21-22 si 23-24.Facturile sunt din ianuarie 2013 si sunt achitate tot in ianuraie 2013.Nu am sold la furnizorul respectiv.Va rog daca stie cineva cum se poate rezolva,eventual modul de rezolvare.Multumesc

septimiuv

Re: Jurnal tva

#2 Mesaj de septimiuv »

refa platile

paturcai

Re: Jurnal tva

#3 Mesaj de paturcai »

Un exemplu elcovent: (unde ati gresit adica)
Am inregistrat o factura (sunt cu TVA la incasare/plata) in INTRARI.
La furnizorul respectiv mai am inregistrate facturi.
Platesc furnizorul prin Banca FARA SA ASOCIEZ LA PLATA FACTURILE (deci fara sa bifez ce facturi "inchid").
Nefacand acest lucru SAGA nu a luat in calcul acel TVA "la plata".
Ce e de facut?
Simplu:
Mergeti si vedeti unde s-a intamplat nenorocirea (in ianuarie va spun eu).
Mergeti intai pe SITUATII----->FURNIZORI/CLIENTI (dupa caz) si dati click pe furnizorul/clientul respectiv. Mergeti la situatia facturilor si acolo veti vedea ca SAGA a pus ROSU in ecranul de jos pe platile care nu sunt asociate facturilor. Notati-le data (notati unde ati facut plata, prin Banca, data si suma).
Mergeti la Bana si verificati daca asa este (vedeti daca in dreptul platii respective SAGA a calculat TVA)
Veti vedea ca nu a calculat.
Notati toate informatiile: numar OP si data, valoarea si ANALITICUL FURNIZORULUI/CLIENTULUI. (sa spunem ca este furnizorul cu analiticul 401.00803).
Sa spunem ca ati trecut OP201/12.01.2014 iar suma era de 1.584,16 lei
Mergeti in luna Martie la "Banca" si faceti urmatoarele inregistrari:
Alegeti prima zi din Martie 2014
Adaugati
OP201/01.2014 la cont debitor SCRIETI 401.00803 la credit treceti analiticul bancii, la suma treceti -1.584,16 lei (CU MINUS)
SAGA o sa va atentioneze. Dati OK, Salvati.
Adaugati o noua pozitie cu aceleasi date de mai sus (de aceasta data suma o veti trece cu PLUS) numai ca atunci cand vi se va deschide fereastra pentru bifarea facturilor scadente BIFATI FACTURILE. Salvati si vedeti daca SAGA a calculat TVA la plata.
L-a calculat.
Aveti grija intotdeauna sa asociati platile la facturi.
Daca nu aveti facturi (se plateste/incaseaza fara sa existe facturi trecute in INTRARI/IESIRI) treceti la o plata de furnizor contul 473 iar la explicatii treceti: "PLATA GIGI srl fara factura".
Succes.
:)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns