LABORATOR TEHNICA DENTARA
LABORATOR TEHNICA DENTARA

-
MULTAM DE INFORMATIE.
PRECIZARE:*ESTE VB DE UN S.R.L. CARE ARE CABINET STOMATOLOGIC SI LABORATOR DE TEHNICA DENTARA.
PANA ACUM EU AM LUCRAT CAM ASA:
1.LA CABINET,UNDE NU AM PRIMIT RETETARE :
INTRARE MATER. _________________________________ 3021.1=401
CONCOMITENT ___________________________________ 6021=3021.1
BORDEROU VANZ(CONF.CU BONURI CASA MARCAT) ____ 4111=704.1
2.LA LABORATOR TEHNICA DENTARA
INTRARE MATER.__________________________________ 3021.1=401
BORDEROU VANZARI ZILNICE ______________________ 4111=704.2
CONCOMITENT(CONF.RETETAR) ____________________ 6021=3021.1
AM SI MATER.LA LABORATOR PE CARE LE DESCARC LA ACHIZITIE PT CA NU REUSESC SA STABILESC CUM LE FOLOSESC LA LUCRARI(DE TIPUL PULBERE+LICHID,SI SE CUMPARA CAND UNA CAND ALTA,IAR EU NU LE POT URMARI CANTITATIV).ASTA AR FI UNA DIN PROBLEME.
O ALTA PROBLEMA AR FI DACA NU TREBUIA SA FAC INREGISTRARI SPECIFICE PRODUCTIEI PT LABOR.TEHNICA DENTARA.IAR ALTA DILEMA :NU STIU CUM SA LUCREZ ACEASTA FIRMA IN SAGA PE PARTEA DE GESTIUNE,EVID.CTB.DE PANA ACUM TINANDU-SE CU ALT PROGRAM.
MULTUMESC ANTICIPAT CELUI CARE MA POATE AJUTA!
PRECIZARE:*ESTE VB DE UN S.R.L. CARE ARE CABINET STOMATOLOGIC SI LABORATOR DE TEHNICA DENTARA.
2.LA LABORATOR TEHNICA DENTARA
INTRARE MATER.__________________________________ 3021.1=401
BORDEROU VANZARI ZILNICE ______________________ 4111=704.2
CONCOMITENT(CONF.RETETAR) ____________________ 6021=3021.1
AM SI MATER.LA LABORATOR PE CARE LE DESCARC LA ACHIZITIE PT CA NU REUSESC SA STABILESC CUM LE FOLOSESC LA LUCRARI(DE TIPUL PULBERE+LICHID,SI SE CUMPARA CAND UNA CAND ALTA,IAR EU NU LE POT URMARI CANTITATIV).ASTA AR FI UNA DIN PROBLEME.
O ALTA PROBLEMA AR FI DACA NU TREBUIA SA FAC INREGISTRARI SPECIFICE PRODUCTIEI PT LABOR.TEHNICA DENTARA.IAR ALTA DILEMA :NU STIU CUM SA LUCREZ ACEASTA FIRMA IN SAGA PE PARTEA DE GESTIUNE,EVID.CTB.DE PANA ACUM TINANDU-SE CU ALT PROGRAM.
MULTUMESC ANTICIPAT CELUI CARE MA POATE AJUTA!
1.Observaţie - nu mai scrie mesajele integral cu majuscule!
2.E bine cum ai lucrat. Nu e nevoie de producţie.
3.Foloseşti Saga, partea de stocuri pentru NIR şi BC
Sau, poţi folosi şi numai partea de conta, şi foloseşti metoda inventarului intermitent.
Sau, poţi folosi şi numai partea de conta, şi foloseşti metoda inventarului intermitent.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Am si eu o multime de nelamuriri in legatura cu casa de marcat. Produc tamplarie din lemn (ferestre, usi de acces si usi de interior) atat pt persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. dupa apariti ordonantei 47 trebuie sa imi achizitionez casa de marcat. Pentru toti clienti eu am contract si fac facturi. O factura de avans, ca sa ne apucam de comanda lui si o factura finala cand ii livram marfa. Fiecare produs are pret diferit (lucram doar pe comanda). Mentionez ca in Saga nu introduc produsele finite separat, productia o fac in excel si introduc in articole contabile doar sumele finale. Ma ajuta cu ceva sa imi iau casa de marcat si sa o conectez cu saga? Bonurile fiscale le voi inregistra doar ca incasare, avand in vedere ca pentru inregistrarea bazei si TVA-ului voi avea facturi? Pot sa scriu pe bon cv factura, sau sunt obligata sa scriu ferestre n pozitii cu n preturi diferite? Oricum produsele expediate le scriu pe factura detaliat. Daca incasez o factura dupa un an, tot cu bon fiscal? Pentru facturile catre persoane juridice dau tot bon fiscal daca incasez prin casa? Chitantele le mai folosesc la ceva?
Multumesc frumos oricui imi poate risipi ceata........
Multumesc frumos oricui imi poate risipi ceata........
-
Re:
tomac scrie:1.Observaţie - nu mai scrie mesajele integral cu majuscule!
Re:
[quote="tamasanuc"]MULTAM DE INFORMATIE.
PRECIZARE:*ESTE VB DE UN S.R.L. CARE ARE CABINET STOMATOLOGIC
Este nevoie de identificarea materialelor cand sunt introduse in program?
Sau e suficienta valoarea facturii urmata de bonul de consum?
Si daca nu e cazul sa identificam materialele, bonurile de consum mai trebuie tiparite sau e suficienta nota contabila?
Dar NIR-ul mai este necesar in cazul in care administratorul primeste factura si tot el lucreaza si consuma materialele?
Multumesc
PRECIZARE:*ESTE VB DE UN S.R.L. CARE ARE CABINET STOMATOLOGIC
Este nevoie de identificarea materialelor cand sunt introduse in program?
Sau e suficienta valoarea facturii urmata de bonul de consum?
Si daca nu e cazul sa identificam materialele, bonurile de consum mai trebuie tiparite sau e suficienta nota contabila?
Dar NIR-ul mai este necesar in cazul in care administratorul primeste factura si tot el lucreaza si consuma materialele?
Multumesc
Re: LABORATOR TEHNICA DENTARA
@marine387
Inteleg ca tii evidenta contabila la un cabinet stomatologic care are laborator:
laboratorul foloseste materiale (receptie materiale cu NIR in baza facturii - magazia ta e laboratorul), la sfarsit de luna ceri stocurile si bagi in consum ceea ce s-a consumat (nu cum ai zis tu ca faci receptie si concomitent faci consum), iar cabinetul stomatologic este prestatorul de servicii care presteaza si emite facturi pe care le inregistrezi ca venituri.
Inteleg ca tii evidenta contabila la un cabinet stomatologic care are laborator:
laboratorul foloseste materiale (receptie materiale cu NIR in baza facturii - magazia ta e laboratorul), la sfarsit de luna ceri stocurile si bagi in consum ceea ce s-a consumat (nu cum ai zis tu ca faci receptie si concomitent faci consum), iar cabinetul stomatologic este prestatorul de servicii care presteaza si emite facturi pe care le inregistrezi ca venituri.
Inteleg, dar nu are laborator, era vorba de materiale auxiliare.
De la laboratoarele cu care lucreaza primeste factura pt coroane .
Deci mentin intrebarea
De la laboratoarele cu care lucreaza primeste factura pt coroane .
Deci mentin intrebarea

"PRECIZARE:*ESTE VB DE UN S.R.L. CARE ARE CABINET STOMATOLOGIC SI LABORATOR DE TEHNICA DENTARA.
PANA ACUM EU AM LUCRAT CAM ASA: ....."
De aici inteleg ca are si laborator
pomparaus scrie:"PRECIZARE:*ESTE VB DE UN S.R.L. CARE ARE CABINET STOMATOLOGIC SI LABORATOR DE TEHNICA DENTARA.
Bunule domn,
eu am postat pe un subiect deschis deja dar am facut citat doar cu o anumita parte din subiectul discutat, tocmai a tinti mai bine problema mea.
Poate ar fi trebuit sa deschid un nou topic....
Multumesc
Puteți folosi metoda inventarului intermitent nu a celui permanent. E mai simplu. În cazul acestui tip de activitate uneori consumurile zilnice sunt insignifiante. De rețetă nici nu poate fi vorba.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
dar cum este in cazul unui laborator de tehnica dentara PFA?...eu la cumparari materiale aleg tipul 01 cheltuieli deductibile si nu fac nici-un nir...nu fac bonuri de consum...metoda inventarului intermitent nu vad cum m-ar putea ajuta.....de fapt intrebarea este cum ar trebui sa procedez ca sa fie curect?