Facturi emise si neincasate

Chestiuni specifice programului SAGA PS
zanfirs

Facturi emise si neincasate

#1 Mesaj de zanfirs »

In conditiile in care se emite o factura care nu este incasata la data inchiderii exercitiului financiar (31.12), valoarea facturii nu este inregistrata ca venit impozabil si implicit nu este luata in considerare la calculul impozitului final.
Cum ar trebui sa fie facuta inregistrarea astfel incat ca valoarea facturii emise sa devina impozabila indiferent daca este incasata sau nu?

olteanz

#2 Mesaj de olteanz »

Poti sa fi mai explicit? N-ar fi rau sa fie asa..... Poate in contabilitatea in partida simpla!!
1+1=3

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Ca să intre în calculul venitului impozabil factura trebuie obligatoriu să fie încasată, altfel va intra în calculul venitului impozabil în exerciţiul financiar în care se va încasa.
Numai la firme intră în calculul profitului indiferent că e încasată sau nu, dar la PF/AF nici nu se pune problema.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

olteanz

#4 Mesaj de olteanz »

Daca Sc este platitoare de impozit pe venit? Intrebarea nu este completa, de aceea am solicitat lamuriri suplimentare.
1+1=3

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Fiind vorba de SagaPS un program adresat evidenţei în partidă simplă a PF sau AF aşa că se presupune că întrebarea se referă la persoane fizice şi nu la firme.

olteanz

#6 Mesaj de olteanz »

O.K.
1+1=3

zanfirs

#7 Mesaj de zanfirs »

Este vorba de o un gen mai aparte de contabilitate si anume cea a practicienilro in insolventa. Ei sunt un gen de persoane juridice dar nu s.c-uri iar contabilitatea se tine in partida simpla ca la persoanele fizice.
Din acest motin am intrebat cum se face cu facturile emise si neincasate pe care care programul saga ps nu le considera ca venit.
De platit se plateste impozit pe profit ca la orice persoana fizica autorizata, dupa toate regulile contabilitatii in partida simpla.

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Îmi pare rău, dar trebuie să te contrazic, practicienii în insolvenţă sunt liber-profesionişti şi conduc evidenţa în partidă simplă. Evidenţa, contabilitatea în partidă simplă, aşa cum scria şi apetrem într-un topic, este de încasări şi plăţi şi nu de angajamente, aşa că în calculul venitului impozabil vor fi luate în considerare numai încasările efective nu întreaga sumă facturată.
Şi încă o observaţie:persoanele fizice, fie că vorbim de PFA sau liber-profesionişti, nu plătesc impozit pe profit ci impozit pe venit. Şi acest impozit îl plătesc după toate regulile codului fiscal.

bujore

#9 Mesaj de bujore »

Foarte corect ceea ce spui,Tomac..Acelasi mod de procedura il aplic si eu in cazul profesiilor libere.
"A fi inteligent presupune a folosi si inteligenta altora." (Ricinard Aladjemoff)

Scrie răspuns