Buna ziua,
Firma din Romania a primit Note credit pentru returnare marfa din import, deoarece se va radia,iar furnizorul extern si-a luat marfa retur.
1.Se face Ordin de compensare nemonetara pentru compensare note credit cu facturi?
2.Se declara la BNR pentru spalare de bani aceasta compensare daca depaseste 15.000 euro?
3.Am de platit facturi externe .Pot primi chitante pentru datoria respectiva sau trebuie prin banca .Suma este de aproximativ 5000 euro .
Multumesc !
Note Credit Euro
Re: Note Credit Euro
Documentul de "credit note" emis de furnizor reprezinta o factura de storno, ca urmare trebuie inregistrat ca atare.
Daca discutam de factura storno nu ai de sa faci compensare, se inchid efectiv sumele.
Oricum ordin de compensare cu firma exeterna trebuie declarat la BNR.
Daca discutam de factura storno nu ai de sa faci compensare, se inchid efectiv sumele.
Oricum ordin de compensare cu firma exeterna trebuie declarat la BNR.
Multumesc pentru raspuns!
Da fac ordin de compensare nemonetar si il declar pana la 20 ale lunii urmatoare.
Asadar pentru Note credit nu mai trebuie sa fac Ordin de compensare? Trebuie sa fac cumva plusul cu minusul la facturi nu?
Multumesc !
Da fac ordin de compensare nemonetar si il declar pana la 20 ale lunii urmatoare.
Asadar pentru Note credit nu mai trebuie sa fac Ordin de compensare? Trebuie sa fac cumva plusul cu minusul la facturi nu?
Multumesc !
Asa cum am zis si inainte "credit note" este o ca si o factura de storno, ca urmare procedezi ca si la o factura de storno din tara, adica il inchizi cu o factura precedenta.
Buna ziua , nu stiu cum sa inregistrez in saga, aferent unui import din turcia, am returnat niste marfa. acuma pentru a pleca marfa invoice, packing list si le-am aratat dovada intrarii marfii. cei din turcia ne-au eliberat un credit note.
Acum cei de la vama mi-au spus pentru ca a fost considerat un import definitiv, returul se considera export.
eu nu stiu unde sa inregistrez operatiunea , la iesiri in valuta ca si export sau la intrari in valuta cu minus, totusi la intrari in valuta imi genereaza 4426=446 cu minus, dar tva-ul nu a fost implicat (l-am platit in vama cand s-a facut importul si l-am recuperat in luna respectiva)
daca inregistrez la export, compensez clientul cu furnizorul in baza documentului credit note ?
Acum cei de la vama mi-au spus pentru ca a fost considerat un import definitiv, returul se considera export.
eu nu stiu unde sa inregistrez operatiunea , la iesiri in valuta ca si export sau la intrari in valuta cu minus, totusi la intrari in valuta imi genereaza 4426=446 cu minus, dar tva-ul nu a fost implicat (l-am platit in vama cand s-a facut importul si l-am recuperat in luna respectiva)
daca inregistrez la export, compensez clientul cu furnizorul in baza documentului credit note ?
La export și compensați sumele. Considerați acel credit note ca un act de compensare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.