bacsis saga ps
bacsis saga ps
Cum inregistrez bacsisul in luna mai ?Am doua situatii.Ca titular de I.I. lucrez si primesc bacsis.Dar am si angajat care primeste bacsis si pe care i l-am data impozitat 16% ,prin dispozitie de plata in iunie.Cum introduc datele in program?
Pentru bacsisul din luna mai trebuie depusa D100 pana la 25 iunie?
Multumesc
Am uitat sa precizez ca nu sunt platitor de TVA si conduc contabilitate in partida simpla.
In acest caz mai e valabila procedura din link, deoarece eu nu am conturi?
Multumesc, restul e clar.
Pentru bacsisul din luna mai trebuie depusa D100 pana la 25 iunie?
Multumesc
Am uitat sa precizez ca nu sunt platitor de TVA si conduc contabilitate in partida simpla.
In acest caz mai e valabila procedura din link, deoarece eu nu am conturi?
Multumesc, restul e clar.
Ultima oară modificat Mar Iun 23, 2015 10:17 pm de către banuo886, modificat 1 dată în total.
Re: bacsis saga ps
Bacșișul se operează ca aici http://www.sagasoftware.ro/?p=1380
Se operează la data plății către salariat.
Dacă dvs ca titular primiți bacșiș, mă tem că acesta este purtător de TVA și trebuia operat prin ieșiri cu TVA - el fiind echivalentul bacșișului ce rămâne la dispoziția unității nu a salariaților dvs neavând calitatea de salariat.
Dacă plata bacșișului este în iunie, impozitul se reține la data plații și se virează până în 25 a lunii următoare, termen până la care depuneți și declarația 100.
Se operează la data plății către salariat.
Dacă dvs ca titular primiți bacșiș, mă tem că acesta este purtător de TVA și trebuia operat prin ieșiri cu TVA - el fiind echivalentul bacșișului ce rămâne la dispoziția unității nu a salariaților dvs neavând calitatea de salariat.
Dacă plata bacșișului este în iunie, impozitul se reține la data plații și se virează până în 25 a lunii următoare, termen până la care depuneți și declarația 100.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Revin, cu precizarea ca eu fac contabilitate in partida simpla si nu sunt platitor de TVA.
In acest caz nu am conturi.Cum introduc bacsisul pentru salariat si cum ajunge inD100?
Am primit indicatii de la SAGA dar nu inteleg ce am de facut
Pentru titular e clar.Este un venit impozabil.
Pentru angajat e venit neimpozabil.
Daca creez in ecranul clienti, clientul "angajat " cu cnp-ul lui si introduc bacsisul prin iesiri ,e OK?
Cum ajunge in D100?
Multumesc
In acest caz nu am conturi.Cum introduc bacsisul pentru salariat si cum ajunge inD100?
Am primit indicatii de la SAGA dar nu inteleg ce am de facut
Pentru titular e clar.Este un venit impozabil.
Pentru angajat e venit neimpozabil.
Daca creez in ecranul clienti, clientul "angajat " cu cnp-ul lui si introduc bacsisul prin iesiri ,e OK?
Cum ajunge in D100?
Multumesc
Apasă pe actualizare date în declarație.banuo886 scrie: Cum ajunge in D100?
Multumesc
Multumesc pentru raspunsuri tomac si septimiuv
1 Am activat actualizare date si nu a fost preluat bacsisul in D100.
Am introdus bacsisul la salariati prin intrari cu cnp angajat conform instructiunilor de la SAGA.
Sunt utilizator mai nou si nu sunt familiarizat cu Programul SAGA.
Poate am gresit la preluarea actualizarilor din 18.06.2015.
Va rog ,puteti sa-mi spuneti pasii pentru preluarea corecta a actualizarii ?
2 Pe Raportul zilnic apare poz Bacsis care totalizeaza bacsisul meu ,al titularului si cel al angajatilor.Se inregistreaza in RJIP ?Daca da.
E coerct sa inregistrerz acest bacsis prin iesiri, separat ,cel al titularului I.I. ca venit impozabil ,si cel al angajatilor ca venit neimpozabil prin crearea unei noi pozitii in tip operatii Bacsis venit neimpozabil suma lor fiind valoarea de pe Z ?
Doresc sa precizez ca nu sunt contabil de meserie de aceea poate unele din intrebarile mele sunt puerile pentru meseriasi.
Multumesc
1 Am activat actualizare date si nu a fost preluat bacsisul in D100.
Am introdus bacsisul la salariati prin intrari cu cnp angajat conform instructiunilor de la SAGA.
Sunt utilizator mai nou si nu sunt familiarizat cu Programul SAGA.
Poate am gresit la preluarea actualizarilor din 18.06.2015.
Va rog ,puteti sa-mi spuneti pasii pentru preluarea corecta a actualizarii ?
2 Pe Raportul zilnic apare poz Bacsis care totalizeaza bacsisul meu ,al titularului si cel al angajatilor.Se inregistreaza in RJIP ?Daca da.
E coerct sa inregistrerz acest bacsis prin iesiri, separat ,cel al titularului I.I. ca venit impozabil ,si cel al angajatilor ca venit neimpozabil prin crearea unei noi pozitii in tip operatii Bacsis venit neimpozabil suma lor fiind valoarea de pe Z ?
Doresc sa precizez ca nu sunt contabil de meserie de aceea poate unele din intrebarile mele sunt puerile pentru meseriasi.
Multumesc
1. Actualizați programul folosind opțiunea "Actualizare program" din meniul "Ajutor".
2. Bacșișul nu are nici o legătură cu gestiunea cu intrările/ieșirile de marfă. De aceea e suficient să operați ieșirea bacșișului ce rămâne la dispoziția salariaților pe tip "Nedefinit" cu TVA zero pe un tip de operație la care este dat venit neimpozabil, iar cel ce rămâne la dispoziția întreprinzătorului pe tip venit impozabil și cu TVA.
Puteți crea un tip articol sau două tipuri noi de operații. Prin intrări se înregistrează acel bacșiș ce se achită efectiv salariaților.
2. Bacșișul nu are nici o legătură cu gestiunea cu intrările/ieșirile de marfă. De aceea e suficient să operați ieșirea bacșișului ce rămâne la dispoziția salariaților pe tip "Nedefinit" cu TVA zero pe un tip de operație la care este dat venit neimpozabil, iar cel ce rămâne la dispoziția întreprinzătorului pe tip venit impozabil și cu TVA.
Puteți crea un tip articol sau două tipuri noi de operații. Prin intrări se înregistrează acel bacșiș ce se achită efectiv salariaților.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspuns.M-am lamurit, dar nu inteleg ce e TVA.
"venit impozabil și cu TVA."
Eu sunt neplatitor de TVA.Mai trebuie sa pun 24% in casuta de TVA?
"venit impozabil și cu TVA."
Eu sunt neplatitor de TVA.Mai trebuie sa pun 24% in casuta de TVA?
Daca erai platitor de TVA, iar bacsisul ramanea pentru firma atunci trebuia ca bonul sa fie emis cu TVA.
Dar cum tu nu esti inregistrat in scopuri de TVA atunci nu ai treaba cu TVA.
Dar cum tu nu esti inregistrat in scopuri de TVA atunci nu ai treaba cu TVA.
Buna seara.
Am operat si eu bacsis la dispozitia salariatului, deci care trebuie impozitat, am procedat cu tehnica-creare furnizor, operare intrare si plata, operare iesire.
Si totusi nu duce in declaratia D100 la 690-impozit.
Daca ati operat in acest fel, imi puteti spune daca este corect sau nu si ce este de facut.
Mentionez ca am actualizarea SAGA 455.
Multumesc.
Am operat si eu bacsis la dispozitia salariatului, deci care trebuie impozitat, am procedat cu tehnica-creare furnizor, operare intrare si plata, operare iesire.
Si totusi nu duce in declaratia D100 la 690-impozit.
Daca ati operat in acest fel, imi puteti spune daca este corect sau nu si ce este de facut.
Mentionez ca am actualizarea SAGA 455.
Multumesc.
Daca ai Saga C 455 ce treaba are cu postarea referitor la Saga PS?
Vezi raspunsul de aici:
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=1&t=31350
Vezi raspunsul de aici:
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=1&t=31350