cas societate
cas societate
Am un salariat cu jumatate de norma, avand un salariu de 4400 lei ron. cum se calculeaza exact cas societate? Programul a calculat cas societate pana in luna august in suma de 507 ron, dar acum calculeaza 968 ron, adica 22%. La CAS cand am dus declaratia nu au primit-o. Astept un raspuns exact daca stie cineva cum se calculeaza cas societate, tinand cont ca salariul depaseste 5 sal. medii pe economie, fiind jumatate de norma. De la administrator nu doresc nici un raspuns pentru ca m-a convins ( stie ). Multumesc.
raspuns octavian
eu am cerut un raspuns, dar daca nu stii sa citesti te rog nu ma deranja octaviane....era ceva ironic cu "stie" dar e greu pentru tine sa intelegi.pa
Re: cas societate
parca s ecalculeaz la 5 salarii medii nu, adica 921*5 = 4.605; asta e suma maxima pt care se poate calcula dar cum salariatul are 4.400 se calculeaza la salariul lui 4400*22% = 968patrascuc scrie:Am un salariat cu jumatate de norma, avand un salariu de 4400 lei ron. cum se calculeaza exact cas societate? Programul a calculat cas societate pana in luna august in suma de 507 ron, dar acum calculeaza 968 ron, adica 22%. La CAS cand am dus declaratia nu au primit-o. Astept un raspuns exact daca stie cineva cum se calculeaza cas societate, tinand cont ca salariul depaseste 5 sal. medii pe economie, fiind jumatate de norma. De la administrator nu doresc nici un raspuns pentru ca m-a convins ( stie ). Multumesc.

Uite ce zice in Legea 19/2000.
ART. 24
(1) Baza lunara de calcul, la care angajatorul datoreaza contributia de asigurari sociale, o constituie fondul total de salarii brute lunare realizate de asiguratii prevazuti la art. 5 alin. (1) pct. I si II.
(2) Baza lunara de calcul, la care persoana juridica din Romania datoreaza contributia de asigurari sociale pentru personalul roman trimis in misiune permanenta in strainatate, o constituie fondul total de salarii rezultat din insumarea salariilor brute individuale la care s-a calculat contributia de asigurari sociale, conform prevederilor art. 23 alin. (2).
(3) Baza de calcul prevazuta la alin. (1) si (2) nu poate fi mai mare decat produsul dintre numarul mediu al asiguratilor din luna pentru care se calculeaza contributia si valoarea corespunzatoare a 5 salarii medii brute.
----
Este corect, asa cum a zis si Septimiu, sa calculeze 968 lei, pentru ca numarul mediu de salariati este 1.
ART. 24
(1) Baza lunara de calcul, la care angajatorul datoreaza contributia de asigurari sociale, o constituie fondul total de salarii brute lunare realizate de asiguratii prevazuti la art. 5 alin. (1) pct. I si II.
(2) Baza lunara de calcul, la care persoana juridica din Romania datoreaza contributia de asigurari sociale pentru personalul roman trimis in misiune permanenta in strainatate, o constituie fondul total de salarii rezultat din insumarea salariilor brute individuale la care s-a calculat contributia de asigurari sociale, conform prevederilor art. 23 alin. (2).
(3) Baza de calcul prevazuta la alin. (1) si (2) nu poate fi mai mare decat produsul dintre numarul mediu al asiguratilor din luna pentru care se calculeaza contributia si valoarea corespunzatoare a 5 salarii medii brute.
----
Este corect, asa cum a zis si Septimiu, sa calculeze 968 lei, pentru ca numarul mediu de salariati este 1.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Asta e o problema intr-adevar, dar mai au ei lipsuri si in alte situatii. Eu am avut un caz in care un salariat era cu concediu medical suportat din FS si din BASS, un alt salariat era in BASS si Saga imi calcula intr-un anumit fel contributia pentru fondul de sanatate ce se suporta din CAS. Nu mi-au primit declaratia la CAS si am verificat in programul lor. Culmea era ca facea exact ca in Saga
asa ca m-am inarmat cu textul de lege si m-am dus iarasi cu declaratia si discheta si le-am tinut o mica disertatie. Urmarea a fost ca s-au dat niste telefoane la "forurile superioare" si au recunoscut ca e ok si ca programul lor de validare nu e in regula. Asa ca mi-au primit-o ca atare. Nu stiu daca au modificat la ei sau nu si nici nu ma intereseaza.
Nu inteleg de ce nu i-au primit declaratia
. Legea nu distinge intre salariu cu norma intreaga sau jumatate de norma, vorbeste doar de salariul brut realizat si atit.

Nu inteleg de ce nu i-au primit declaratia

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.