Suport program transfer automat
- danilevicis
Suport program transfer automat
Conform manualului de utilizare al programului la transferuri
"'Transferurile sunt operaţiuni care pot fi efectuate doar între două gestiuni cantitativ-valorice.
si
"'ATENŢIE!!
Transferul între două gestiuni global valorice, nu se operează prin acest ecran. In acest caz, se foloseste ecranul "Articole contabile" sau se introduce un aviz de intrare, pe un furnizor fictiv cu cont 482 sau orice alt cont, cu o line negativa pentru iesirea din gestiunea 1 si o linie pozitiva pentru gestiunea 2.
Doresc implementarea unui suport automat al programului intre transferul din gestiune cantitativ-valoric in gestiuni global-valorice, care sa contina elemente ca aviz, nir, pret productie, pret ën gros, pret cu adaos)
M-am saturat de artificii cu clienti si furnizori fictivi, de operarea in cate 2 ecrane acelorasi date/produse, acelasi nomenclator de produse setate pe tipuri de articole diferite (gen produs finit si marfa) etc
Am citit si testat tot ce tine de acest subiect, consider ca exista din partea echipei saga raspunsuri de autosuficienta, dar care nu acopera anumite lipsuri.
Cu stima,
....
"'Transferurile sunt operaţiuni care pot fi efectuate doar între două gestiuni cantitativ-valorice.
si
"'ATENŢIE!!
Transferul între două gestiuni global valorice, nu se operează prin acest ecran. In acest caz, se foloseste ecranul "Articole contabile" sau se introduce un aviz de intrare, pe un furnizor fictiv cu cont 482 sau orice alt cont, cu o line negativa pentru iesirea din gestiunea 1 si o linie pozitiva pentru gestiunea 2.
Doresc implementarea unui suport automat al programului intre transferul din gestiune cantitativ-valoric in gestiuni global-valorice, care sa contina elemente ca aviz, nir, pret productie, pret ën gros, pret cu adaos)
M-am saturat de artificii cu clienti si furnizori fictivi, de operarea in cate 2 ecrane acelorasi date/produse, acelasi nomenclator de produse setate pe tipuri de articole diferite (gen produs finit si marfa) etc
Am citit si testat tot ce tine de acest subiect, consider ca exista din partea echipei saga raspunsuri de autosuficienta, dar care nu acopera anumite lipsuri.
Cu stima,
....
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
- balteanuc692
Re: Suport program transfer automat
Se poate si din gestiune cantitativ-valorica in gestiune global-valorica prin ecranul Transferuri.
- fagarasa176
Da...se poate
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- danilevicis
Da.... se poate cu preturi de vanzare en-gros, dar daca vrei sa faci transfer de produse finite la marfuri (magazine proprii) la pret de magazin cu adaos, trebuie sa introduci manual pretul de magazin pana te plictisesti la atatea articole.
(adica asta o faci in ecranul intrari, dupa aia)

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
- balteanuc692
Se poate si din ecranul transferuri. GEstiunea predatoare sa fie una cantitativ-valorica si gestiunea primitoare sa fie una global-valorica. Jos introduceti produsul finit pe care vreti sa il transferati si aveti si posibilitatea sa introduceti pretul de vanzare cu amanuntul. La tipariri, aveti si nota de transfer si NIR-ul. Programul va face notele urmatoare:
371=345
371=378
371=4428
Sa aveti bifat in Administrare>Configurare Societati "Evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte"
371=345
371=378
371=4428
Sa aveti bifat in Administrare>Configurare Societati "Evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte"
- danilevicis
Perfect de acord. Doar ca:balteanuc692 scrie:si aveti si posibilitatea sa introduceti pretul de vanzare cu amanuntul."
1. Pretul nou cu amanuntul se completeaza manual, iar la un volum de vreo 150 articole, te saturi sa tot modifici manual
2. In acest moment, la apasarea butonului salvez, programul inlocuieste pur si simplu cu 0.00 pretul trecut manual

Conform manual:
Coloana "Pret nou" se completeaza cu pretul de intrare nou in cazul in care se efectueaza o reevaluarea a stocului.
Am incercat si pret mai mic si mai mare, nu salveaza nici o culoare decat 0.

- balteanuc692
Dar nu trebuie sa aveti coloana "Pret nou". Trebuie sa aveti doar coloana "Pret de vanzare"
Ceva nu ati setat cum trebuie.
Ceva nu ati setat cum trebuie.
- danilevicis

Totul este setat corect, gestiuni distincte etc
O sa atasez si o imagine mai tarziu
- balteanuc692
Gestiunea in care transferati e global-valorica?
- danilevicis
da
- balteanuc692
Nu pot atasa imagini aici... sunt doua moduri de a lucra in ecranul transferuri, nu aveti setat programul cum trebuie, nu trebuie sa aveti coloana Pret Nou ci doar Pret Vanzare.
- danilevicis
of, ce pacat ca nu lucrati la saga, v-as fi trimis dvs baza de date....
Pentru DanileviciS:
La transfer trebuie sa apara astfel (gestiunea predatoare este cantitativ-valorica, iar cea primitoare este gloval-valorica):

Daca ai mai multe pozitii, doar la prima pozitie introduci pretul de vanzare pentru toata marfa transferata, asta daca nu vrei sa tiparesti receptia, altfel esti nevoit sa completezi manual fiecare pozitie (ar fi optim daca s-ar putea importa dintr-un fisier pe langa articolele/cantitate si pretul de vanzare, sau pentru alte cazuri pretul nou, iar in altele si articolul nou).
Pentru BalteanuC692
Poti sa iti creezi un cont pe https://imgur.com/signin, sa incarci poza dupa care sa dai click pe poza si pe dreapta alegi link-ul "Direct Link (email & IM)", dupe ce l-ai copiat pe forum selectezi textul lipit si apesi pe butonul "Img" (la fel cum postezi un link, doar ca atunci utilizezi "URL").
Important este sa nu stergi pozele postate pe forum, deoarece se vor sterge si de pe forum.
La transfer trebuie sa apara astfel (gestiunea predatoare este cantitativ-valorica, iar cea primitoare este gloval-valorica):

Daca ai mai multe pozitii, doar la prima pozitie introduci pretul de vanzare pentru toata marfa transferata, asta daca nu vrei sa tiparesti receptia, altfel esti nevoit sa completezi manual fiecare pozitie (ar fi optim daca s-ar putea importa dintr-un fisier pe langa articolele/cantitate si pretul de vanzare, sau pentru alte cazuri pretul nou, iar in altele si articolul nou).
Pentru BalteanuC692
Poti sa iti creezi un cont pe https://imgur.com/signin, sa incarci poza dupa care sa dai click pe poza si pe dreapta alegi link-ul "Direct Link (email & IM)", dupe ce l-ai copiat pe forum selectezi textul lipit si apesi pe butonul "Img" (la fel cum postezi un link, doar ca atunci utilizezi "URL").
Important este sa nu stergi pozele postate pe forum, deoarece se vor sterge si de pe forum.
- balteanuc692
Mai bine ma apuc de chimie 

- danilevicis
DA ! DA! Asta imi doresc, sa fac, sa tiparesc eu receptia, ca vreau sa ajut gestionarii.balazse scrie:Pentru DanileviciS:
Daca ai mai multe pozitii, doar la prima pozitie introduci pretul de vanzare pentru toata marfa transferata, asta daca nu vrei sa tiparesti receptia
Ar fi foarte bun un import din excel, unde am preturile de vanzare cu amanuntul, e greu sa bagi manual atatea linii.
Hai Saga, nu vreti sa cititi aici sa implementati, please, please