casa de sanatate OPSNAJ
1.Alegi OPSNAJ la casa de asigurĂŁri de sĂŁnĂŁtate ĂŽn Fișiere - Salariați. La generarea declarației se va selecta din ecranul corespunzĂŁtor declarația pentru fiecare casĂŁ ĂŽn parte. De virat se vireazĂŁ normal ĂŽn contul obișnuit. Contul pentru cadrele militare se referĂŁ la militari activi angajați la unitĂŁți militare.
2.E corect cum a fĂŁcut SAGA. Nu puteți sĂŁ o faceți ĂŽn formatul vechi numai dacĂŁ folositi eventual aplicația lor. Totuși ar fi bine sĂŁ știți și sĂŁ le spunĂŁ cineva și celor de la casa de asigurĂŁri cĂŁ aveau obligația de a aplica și ei ordinul 617 din 13.08.2007. Vedeți pe forum cĂŁ s-a mai vorbit. Sunt multe case de asigurĂŁri ce nu și-au adaptat softurile la noile prevederi legale.
2.E corect cum a fĂŁcut SAGA. Nu puteți sĂŁ o faceți ĂŽn formatul vechi numai dacĂŁ folositi eventual aplicația lor. Totuși ar fi bine sĂŁ știți și sĂŁ le spunĂŁ cineva și celor de la casa de asigurĂŁri cĂŁ aveau obligația de a aplica și ei ordinul 617 din 13.08.2007. Vedeți pe forum cĂŁ s-a mai vorbit. Sunt multe case de asigurĂŁri ce nu și-au adaptat softurile la noile prevederi legale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: casa de sanatate OPSNAJ
Buna ziua si bine v-am gasit
!
Am urmatoarea situatie. O firma angajeaza o persoana care are casa de sanatate la S.R.I de la un fost loc de munca, iar aceasta doreste ca si contributia ei la sanatate, din contractul de munca pe care il va incheia, sa nu se duca la stat ci la S.R.I
Intrebarea mea este ce document justificativ trebuie sa ii cer si daca sunt alte formalitati ? In principiu m-am gandit ca ar trebui sa trec in SAGA la casa de sanatate OPSNAJ dar nu as vrea sa fac o greseala.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
O zi cat mai frumoasa !

Am urmatoarea situatie. O firma angajeaza o persoana care are casa de sanatate la S.R.I de la un fost loc de munca, iar aceasta doreste ca si contributia ei la sanatate, din contractul de munca pe care il va incheia, sa nu se duca la stat ci la S.R.I
Intrebarea mea este ce document justificativ trebuie sa ii cer si daca sunt alte formalitati ? In principiu m-am gandit ca ar trebui sa trec in SAGA la casa de sanatate OPSNAJ dar nu as vrea sa fac o greseala.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
O zi cat mai frumoasa !
Contribuția de asigurări sociale de sănătate pleacă la bugetul statului. Întotdeauna.
Persoana trebuie să comunice firmei casa de asigurări de sănătate la care figurează ca asigurat. Dacă aceasta este OPSNAJ atunci așa se va declara
Persoana trebuie să comunice firmei casa de asigurări de sănătate la care figurează ca asigurat. Dacă aceasta este OPSNAJ atunci așa se va declara
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc, intr-un final s-a dovedit a fi la OPSNAJ, ceea ce nu ridica probleme. Am incercat sa le explic faptul ca sumele pentru contributia la sanatate, indiferent de casa de sanatate la care sunt arondati tot la bugetul de stat ajung, dar erau foarte determinati si siguri pe ceea ce spuneau si am zis ca poate imi scapa mie ceva.
Va multumesc din nou !
Va multumesc din nou !
Buna ziua,
Va rog un raspuns,am angajt un salariat din alt judet,nu mi a comunicat casa de sanatate-zice ca nu are medic de familie,declaratia 112 o depun in bucuresti-firma apartinand,dar la contribuitii cass ce trec,care casa de sanatate?Trec Bucuresti?
Va multumesc mult,
Va rog un raspuns,am angajt un salariat din alt judet,nu mi a comunicat casa de sanatate-zice ca nu are medic de familie,declaratia 112 o depun in bucuresti-firma apartinand,dar la contribuitii cass ce trec,care casa de sanatate?Trec Bucuresti?
Va multumesc mult,
Îl întrebi unde are medicul de familie.
Nu este inscris la niciun medic,deci nu are medic de familie.
Unde vrea să-l aibă?