vanzare catre persoane fizice

ciceus

vanzare catre persoane fizice

#1 Mesaj de ciceus »

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire:suntem firma de distributie ,emitem facuri si chitante catre diferiti clienti,nu avem casa de marcat ,se poate emite factura si chitanta persoanelor fizice(de ex pentru angajati)????

tomac

Re: vanzare catre persoane fizice

#2 Mesaj de tomac »

Teoretic se poate. Practic puteți lua amendă. ANAF refuză să răspundă oficial la astfel de întrebări.
Conform legii dacă se efectuează livrări cu amănuntul se folosește casa de marcat. ANAF consideră că orice formă de comerț ce are client final persoana fizică e livrare cu amănuntul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

florescuc278

#3 Mesaj de florescuc278 »

Situație: O SC care în trecut a avut magazin cu articole pentru copii. De câțiva ani se ocupă de prestări servicii către pers juridice, deci nu mai are casă de marcat. Acum, vrea să lichideze stocul de marfă rămas din trecut, o vinde la reducere de preț de 60% -80%; sunt produse fără mișcare pe stoc de peste 5 ani (în cea mai mare parte îmbrăcăminte). În situația în care vinde în cantități mari către pers fizice, poate încasa factura cu chitanță?
E suficient ca după inventarul din decembrie să se emită o decizie privind reducerea de preț?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu, nu poate!
Poate vinde cu factură și chitanță doar la firme.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns