plata tva-ului la importul de active corporale din afara UE
-
plata tva-ului la importul de active corporale din afara UE
Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu taxele vamale si tva-ul platit, aferent unui import de active corporale?
intra in valoarea activului respectiv sau se exercita optiune de rambursare a tva-ului?
va multumesc, astept raspuns mai ales tomac.
intra in valoarea activului respectiv sau se exercita optiune de rambursare a tva-ului?
va multumesc, astept raspuns mai ales tomac.
-
multumesc pentru raspuns septimiuv, sa inteleg ca in cazul meu pot cere rambursarea tva-ului platit pe baza declaratiei vamale de import si a ordinului de plata insotit de extrasul de la banca?
tva-ul platit la vama se inscrie in decl 300?, ma intrebam daca procedura de rambursare a tva-ului este aceeasi ca la decontul de taxa, sau se face doar cererea si se anexeaza documentele mai sus mentionate?
scuze pentru intrebarile mele novice.
tva-ul platit la vama se inscrie in decl 300?, ma intrebam daca procedura de rambursare a tva-ului este aceeasi ca la decontul de taxa, sau se face doar cererea si se anexeaza documentele mai sus mentionate?
scuze pentru intrebarile mele novice.
Se cere rambursare daca in decont ai suma negativa de TVA.
Da, TVA in vama este considerat TVA deductibil si se va inscrie in decont.
In SAGA un import se introduce la intrari-valuta unde se va introduce furnizorul (din afara UE), la tip document se va alege "Factura".
Programul genereaza o nota contabila de tip:
371=401 - valoare marfa
371=446 - cu taxe vamale, comision vamal, etc.
4426=462 - cu TVA in vama - cu observatia ca 462 este folosit pe post de cont intermediar
Plata TVA in vama se va opera 462=531 sau 462=5121, dupa caz.
Da, TVA in vama este considerat TVA deductibil si se va inscrie in decont.
In SAGA un import se introduce la intrari-valuta unde se va introduce furnizorul (din afara UE), la tip document se va alege "Factura".
Programul genereaza o nota contabila de tip:
371=401 - valoare marfa
371=446 - cu taxe vamale, comision vamal, etc.
4426=462 - cu TVA in vama - cu observatia ca 462 este folosit pe post de cont intermediar
Plata TVA in vama se va opera 462=531 sau 462=5121, dupa caz.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
multumesc pentru raspuns tomac, dar in conditiile in care societatea este inregistrata ca platitoare de tva, nu ar fi trebuit ca in vama sa nu plateasca tva-ul, si inregistrarea tva-ului sa se faca sub acoperirea taxarii inverse?
asa stiu eu, dar cred ca administratorul nu a anuntat autoritatile vamale ca este platitor de tva si de aici a si aparut speta asta.
asa cred, tu ce zici sau septimiuv?, caci vad ca voi sunteti cam cei mai buni de pe aici?
asa stiu eu, dar cred ca administratorul nu a anuntat autoritatile vamale ca este platitor de tva si de aici a si aparut speta asta.
asa cred, tu ce zici sau septimiuv?, caci vad ca voi sunteti cam cei mai buni de pe aici?