coasigurati
coasigurati
Buna seara, va rog un sfat, nu am treut sotia coasigurat la un salariat in D112 ci doar pers.aflata in intretinere, din 2015.Acum a mers la medicul de familie si si i-a spus ca nu este asigurata. Trebuie sa fac rectificative la D 112 din 2015 sau sa fac numai la luna mai 2016, cum sa procedez ?
Re: coasigurati
Trebuie rectificativa la ultima luna 05.2016 ca sa o treceti co-asigurat altfel plateste.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Multumesc,am transmis rectificativa, in cat timp apare la medicul de familie asigurat. O zi buna.
Am observat ca in ultimul timp cateva zile, dar poti verifica pe baza cnp-ului: http://www.casan.ro/casag/page/verificare-asigurat.html
Pentru CristeaE
Sincer sa fiu, nu prea stiu daca medicul va vedea daca este sau nu asigurat, altfel nu ne-ar tot cere adeverinte de la locul de munca.
Cel mai bine este sa suni la Casa de Sanatate si sa te informezi direct la ei.
Sincer sa fiu, nu prea stiu daca medicul va vedea daca este sau nu asigurat, altfel nu ne-ar tot cere adeverinte de la locul de munca.
Cel mai bine este sa suni la Casa de Sanatate si sa te informezi direct la ei.
Medcii vad persoanele asigurate.
Ni le cer din principiu si pentru a se acoperi si ei cu hartii pe care sa le arate celor care vin "tot de la casele de sanatate" sa-i controleze .
Vad si numarul de zile de concedii medicale pe care le-a avut omul, dar noi tot trebuie sa eliberam adeverintele acelea care au valabilitate 30zile.
Este precum REVISAL la noi cand vine ITM-ul in control.
Ni le cer din principiu si pentru a se acoperi si ei cu hartii pe care sa le arate celor care vin "tot de la casele de sanatate" sa-i controleze .
Vad si numarul de zile de concedii medicale pe care le-a avut omul, dar noi tot trebuie sa eliberam adeverintele acelea care au valabilitate 30zile.
Este precum REVISAL la noi cand vine ITM-ul in control.
-
Unde se inregistreaza coasiguratii?
Intre timp am aflat , in ecranul de unde se genereaza d 112.
Cand spunem coasigurati ne referim la sot /sotie , parinte , insa copii ii trecem doar la persoane aflate in intretinere , am dreptate sau gresesc?
Intre timp am aflat , in ecranul de unde se genereaza d 112.
Cand spunem coasigurati ne referim la sot /sotie , parinte , insa copii ii trecem doar la persoane aflate in intretinere , am dreptate sau gresesc?
Ai dreptate. Cele două noțiuni sunt distincte.
buna ziua
de ce nu se pastreaza coasiguratii de la o luna la alta si trebuie reintrodusi tot timpul?
de ce nu se pastreaza coasiguratii de la o luna la alta si trebuie reintrodusi tot timpul?
- fagarasa176
Ei se pastreaza daca ii adaugati unde trebuie
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ati#p90240
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ati#p90240
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!