Buna, am urmatoarea speta daca ma puteti ajuta. O agentie de turism romaneasca (cu atestat ca agentie de turism) (neplatitoare de TVA) vinde servicii dupa cum urmeaza (va rog corectati afirmatiile mele daca sunt eronate):
1. daca vinde doar in tara servicii turistice vinde pachetele fara TVA pana la atingerea plafonului de 220.000
2. la atingerea plafonului de vanzari se inregistreaza in scopuri de TVA si aplica regimul de taxare la marja (asemenea vanzarilor de auto second hand) cu calcularea TVA-ului la marja de profit realizata, tinerea unui registru special, etc
3. daca vinde in tara (neplatitor de TVA fiind) pachete turistice si doreste sa vinda si in afara tarii (UE) se inregistreaza in ROI cu cod special de TVA si factureaza astfel:
a. in tara de pe codul fiscal romanesc (fara TVA)
b. in UE catre platitori de TVA care comunica un cod de TVA (fara TVA), catre persoane fizice sau orice alte persoane cu TVA (depune decontul special 301 si varsa TVA-ul de 9% statului roman)
4. La atingerea plafonului de 220.000 lei (toate veniturile realizate din tara si UE concomitent) se inregistreaza in scopuri de TVA in Romania si factureaza cu TVA la marja catre partenerii romani si cf. pct 3 catre UE de pe un singur cod de TVA (nemaifiind nevoie de al 2-lea cod special de TVA)
Prorata are de-a face cu ceva din toata povestea asta ?
Astept corectiile voastre in acest sens
multumesc
Pachete turistice vandute la extern
-