Buna ziua,
am o societate care a cumparat niste produse cu intentia de a le vinde. Ulterior a facut niste lucrari si a folosit produsele respective, facturand clientului lucrarea finala.
Initial am creat gestiunea de marfa cantitativ valoric si am facut receptiea produselor ca si marfa.
Acum vreau sa le transfer in alta gestiune de materiale (cont 3028). Am creat gestiunea noua (fisiere-gestiuni) tot de tipul cantitativ valoric.
Am creat in fisiere - articole noul produs (de fapt este acelasi produs pe care eu il aveam deja in gestiunea de marfa). I-am dat aceeasi denumie (este de fapt un cod). Programul mi-a spus ca mai este creat articolul la pozitia "x", dar m-a lasat sa-l creez si ca tip "alte materiale consumabile".
Am facut transfer - gestiune predatoare marfa, gestiune primitoare materiale, am selectat produsul si am vrut la noua denumire sa ii selectez articolul nou creat de tipul "alte materiale consumabile", dar nu il gasesc in lista (gasesc in lista doar produsele din gestiunea de marfa).
Am incercat sa il las fara denumire si sa il validez. Cand incerc sa listez receptia, la cont debitor imi pune 371.
Nu inteleg ce gresesc.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
transfer din gestiune marfa in gestiune materiale
Re: transfer din gestiune marfa in gestiune materiale
Nu gresiti cu nimic.
SAGA trebuie sa aiba cel putin o INTRARE ca si "alte materiale consumabile" altfel nu "vede" acel transfer.
Mergeti (daca se poate) si modificati intrarea initiala si alegeti la factura de atunci la TIP: "alte materiale consumabile".
Sau stornati factura din acea perioada (apasati butonul STORNEZ), in prima coloana - din ecranul de sus - (a datei de emitere/inregistrare) puneti data lunii in care lucrati, in coloana a doua (scadenta) treceti data initiala (cea veche) iar in ultima coloana (dupa ce apasati acest semn >> care se afla in ecranul de sus dreapta) treceti tot data de la scadenta. Mergeti in ecranul de jos si aveti deja produsele din factura initiala pe minus, pastrati numai pozitia care va intereseaza - cea care este MARFA si va trebui sa devina ALTE MATERIALE CONSUMABILE - restul le stergeti; adaugati o noua pozitie alegand ALTE MATERIALE CONSUMABILE, la denumire alegeti noul cod de ALTE MATERIALE CONSUMABILE iar la restul datelor de introdus alegeti semnul plus, la cont contabil veti avea 3028. La validare factura va fi ZERO atat la valoarea fara TVA, la TVA si la TOTAL.
SAGA trebuie sa aiba cel putin o INTRARE ca si "alte materiale consumabile" altfel nu "vede" acel transfer.
Mergeti (daca se poate) si modificati intrarea initiala si alegeti la factura de atunci la TIP: "alte materiale consumabile".
Sau stornati factura din acea perioada (apasati butonul STORNEZ), in prima coloana - din ecranul de sus - (a datei de emitere/inregistrare) puneti data lunii in care lucrati, in coloana a doua (scadenta) treceti data initiala (cea veche) iar in ultima coloana (dupa ce apasati acest semn >> care se afla in ecranul de sus dreapta) treceti tot data de la scadenta. Mergeti in ecranul de jos si aveti deja produsele din factura initiala pe minus, pastrati numai pozitia care va intereseaza - cea care este MARFA si va trebui sa devina ALTE MATERIALE CONSUMABILE - restul le stergeti; adaugati o noua pozitie alegand ALTE MATERIALE CONSUMABILE, la denumire alegeti noul cod de ALTE MATERIALE CONSUMABILE iar la restul datelor de introdus alegeti semnul plus, la cont contabil veti avea 3028. La validare factura va fi ZERO atat la valoarea fara TVA, la TVA si la TOTAL.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!