fast food

Mesaj
Autor
patrascuc
Mesaje: 24
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

fast food

#1 Mesaj de patrascuc »

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu niste informatii pentru un mic fast food? Nu stiu sau nu sunt sigur daca alimentele necesare prepararii diferitelor sandwich'uri sa le duc in cont 301 (materii prime) sau sa fac direct nir si sa le inregistrez ca marfa. cum ar fi mai bine si mai corect? am citit pe alt topic despre restaurante si am vazut ca erau parerile impartite.
Daca fac 301 la 401 si apoi 371=% 378, 4428, 711 pe ce baza inregistrez eu valoarea lui 371, ce trebuie completat?
Va multumesc anticipat...

Avatar utilizator
velescuo779
Mesaje: 44
Membru din: Lun Feb 06, 2006 12:00 am
Localitate: resita
Contact:

#2 Mesaj de velescuo779 »

eu le am fcut materii prime...din care rezulta un produs finit care are la baza o reteta.nu ai cum sa le faci marfa:mustar,paine,carne,condimente...etc..ce pret le pui...este irelevant

iarovoim
Mesaje: 438
Membru din: Dum Mar 18, 2007 12:00 am

#3 Mesaj de iarovoim »

Marfurile sunt acele bunuri care nu sufera modificari si care sunt vandute ca atare. Daca tu la fast food vinzi bauturi racoritoare in ambalaj original (pet-uri de 2L, 1L, 0.5L) atunci pe acelea le consideri marfuri. Daca iei un borcan de mustar si din el pui mustar pe 20 de sandwich-uri (ipotetic vorbind), asta nu mai e marfa, e materie prima, deoarece contribuie la realizarea produsului finit.

patrascuc
Mesaje: 24
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

#4 Mesaj de patrascuc »

ok...am inteles. le consider materii prime, dar cand fac "receptia" produsului pe care vreau sa-l vand, ma refer la un sandwich, operatia contabila este de felul urmator: 371=%378, 4428, 711? si daca da, ce intocmesc pentru a afla valoarea lui 371.......un raport sau altceva (la marfa era nirul aici nu mai stiu). Va multumesc pentru raspunsurile acordate pana acum.

iarovoim
Mesaje: 438
Membru din: Dum Mar 18, 2007 12:00 am

#5 Mesaj de iarovoim »

de ce inregistrezi pe 371 si 378, in loc sa inregistrezi produsul finit cu ajutorul conturilor 345 si 348, eventuale produse reziduale daca rezulta, etc. Verifica in planul de conturi. De ce tu vrei sa inregistrezi un produs finit ca pe o marfa. Ai si retetar la varinata extinsa a programului (in care introduci cantitatile).
Inregistrarile contabile ar fi urmatoarele:
345, 348=711 - produse finite
346=711 - produse reziduale
apoi vanzarea produselor in fast-food:
5311=701, 4427
apoi descarcarea gestiunii cu produsele finite vandute:
711=345, 348

patrascuc
Mesaje: 24
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

#6 Mesaj de patrascuc »

multumesc frumos pentru raspunsuri.acum am inteles.

Scrie răspuns