Pagina 1 din 1
fast food
Scris: Sâm Ian 05, 2008 12:43 pm
de patrascuc
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu niste informatii pentru un mic fast food? Nu stiu sau nu sunt sigur daca alimentele necesare prepararii diferitelor sandwich'uri sa le duc in cont 301 (materii prime) sau sa fac direct nir si sa le inregistrez ca marfa. cum ar fi mai bine si mai corect? am citit pe alt topic despre restaurante si am vazut ca erau parerile impartite.
Daca fac 301 la 401 si apoi 371=% 378, 4428, 711 pe ce baza inregistrez eu valoarea lui 371, ce trebuie completat?
Va multumesc anticipat...
Scris: Sâm Ian 05, 2008 1:32 pm
de velescuo779
eu le am fcut materii prime...din care rezulta un produs finit care are la baza o reteta.nu ai cum sa le faci marfa:mustar,paine,carne,condimente...etc..ce pret le pui...este irelevant
Scris: Sâm Ian 05, 2008 3:32 pm
de iarovoim
Marfurile sunt acele bunuri care nu sufera modificari si care sunt vandute ca atare. Daca tu la fast food vinzi bauturi racoritoare in ambalaj original (pet-uri de 2L, 1L, 0.5L) atunci pe acelea le consideri marfuri. Daca iei un borcan de mustar si din el pui mustar pe 20 de sandwich-uri (ipotetic vorbind), asta nu mai e marfa, e materie prima, deoarece contribuie la realizarea produsului finit.
Scris: Sâm Ian 05, 2008 4:09 pm
de patrascuc
ok...am inteles. le consider materii prime, dar cand fac "receptia" produsului pe care vreau sa-l vand, ma refer la un sandwich, operatia contabila este de felul urmator: 371=%378, 4428, 711? si daca da, ce intocmesc pentru a afla valoarea lui 371.......un raport sau altceva (la marfa era nirul aici nu mai stiu). Va multumesc pentru raspunsurile acordate pana acum.
Scris: Sâm Ian 05, 2008 9:57 pm
de iarovoim
de ce inregistrezi pe 371 si 378, in loc sa inregistrezi produsul finit cu ajutorul conturilor 345 si 348, eventuale produse reziduale daca rezulta, etc. Verifica in planul de conturi. De ce tu vrei sa inregistrezi un produs finit ca pe o marfa. Ai si retetar la varinata extinsa a programului (in care introduci cantitatile).
Inregistrarile contabile ar fi urmatoarele:
345, 348=711 - produse finite
346=711 - produse reziduale
apoi vanzarea produselor in fast-food:
5311=701, 4427
apoi descarcarea gestiunii cu produsele finite vandute:
711=345, 348
Scris: Dum Ian 06, 2008 6:47 pm
de patrascuc
multumesc frumos pentru raspunsuri.acum am inteles.